Directioner

Här kommer en bild på gårdagens look (enkel sådan med en rätt tjock eyeliner, blå ögonpenna under ögat och korallrosa läppar!) och ett fiiiint halsband som ramlade ner i min brevlåda idag. Åtta dagar kvar nu, fjärilarna i magen är gaaalna och jag drömmer om konserten varje natt. Iiiiih!

https://cdn2.cdnme.se/1447332/6-3/pic_517fc5dfe087c319848bca6a.jpg" class="image">


Favoritdoft

Jag är inte den som har nån "signaturdoft" eller som öht gillar att lägga ner mycket pengar på parfym och dylikt... Brukar önska mig parfym i julklapp (t.ex) och låta mormor (!) köpa nån kul. Brukar bli väldigt bra! Jag har i alla fall en favoritdoft just nu och det är denna body mist från bath and body works i doften "cherry blossom". Hur underbar som helst!


They don't know about us

 
Justin Bieber har varit i Sverige, det har väl ingen kunnat missa? Min bror frågade mig i förrgår om jag var en belieber... Nej, det skulle jag inte säga (mitt exakta svar var mer att hallå, jag är en helhjärtad directioner och ett genomsnittligt hjärta har bara plats för en, eller ok fem, popkillar i taget) men killen amazes mig ändå. I alla fall. Jag blir så himla lycklig över responsen han har fått från vuxna män(!!)niskor som verkligen har tänkt till och insett att nae, jag är kanske inte en belieber och tycker inte om musiken som Justin gör, men jag kan ändå inse att han är grymt duktig och jag nedvärderar inte varken honom eller hans fans. Jag har i veckan läst flera krönikor och blogginlägg (t.ex här, här, här och här) som har med ämnet att göra OCH DET GÖR MIG SÅ GLAD! De har så jävla rätt! Och det är det jag har försökt säga så länge. Läste även en fb-vän som skrev en status om att han tatuerat in ett albumomslag från ett av sina favoritband (vet inte vad/vilket, men det är iaf inget boyband) på sin arm och får så mycket komplimanger om hur snyggt det är. Hur skulle reaktionerna vara om jag tatuerade in nåt 1D-relaterat på min kropp? Folk hade förmodligen tyckt att jag var dum i huvudet. Men finns det egentligen någon skillnad? Nej, jag tycker inte det. Nä, läs gärna de länkade krönikorna och snälla håll med mig. Jag kommer i alla fall att försvara boybands och dess fans tills jag dör och ni stackare kommer tvingas läsa om det. Sucks to be YOU!
 
Jag beställde nyss ett väldigt fint halsband, på tal om boybands...ehehehe.... visar när det kommer hem till mig. For now, ha det fint. Puss!
 
Paula, jag och Emilia igår på Jessicas inflyttningsfest. En leopardkatt, 90-talstjej och hippie! Kul hade jag iaf.

Lotd: what a feeling

Nu: förfest och sen hugoparty! Lägger in en snabb look of the night bara. Tröttnat aldrig på denna typ av look med silver, svart och valfri färg plus favoritkombon på läpparna.

Ögon:
Lumene "beauty base" eyeshadow primer
MUS MS "satin"
Sleek eyeshadow palette "glory" (silver/grå, grön och highlight)
Art deco single eyeshadow nr 503
Viva la diva glittereyeliner "petrol"
Isadora inliner kajal "indian black"
Wet n wild liquid eyeliner
Maybelline "one by one" mascara

Kinder:
Benefit "watts up!"
The balm blush "frat boy"

Läppar:
MUS lip pencil "cherie"
Dior addict ultra-gloss "flash"


Lotd: brown sugar

Åååh det är så frustrerande att alla andra lyckas göra skitsnygga brun/guldiga sminkningar när mina försök bara blir tråkiga och helt utan dimension... Aja, får väl öva på det...

Ögon:
MUS HTL "stardust"
Sleek eyeshadow palette "glory" (honung, brons, highlight)
Nelly-paletten (brun/guld)
Isadora eye light "gold light"
Isadora inliner kajal "indian dark brown"
MUS eyepencil "czar"
Wet n wild liquid eyeliner
Maybelline "one by one" mascara

Kinder:
The balm "Mary-Lou manizer"
Maybelline MNY blush

Läppar:
Model Co. Illusion nude lipliner
Orifluido lipgloss "clear"


Soap and Glory

Ett av mina absoluta favoritmärken gällande skönhetsvård är definitivt Soap and Glory! Lite svårt att få tag på i Sverige dock (varför ska det alltid vara så? suck...) Men det lär finnas på Sephora (?) där jag (utomlands då) köpt mina produkter. Märket har ALLT jag söker hos en skönhetsprodukt, dvs bra kvalitet (ganska självklart), fina förpackningar, roliga namn/beskrivningar och ett bra pris. Dessa godingar skulle jag inte säga nej till just nu:
 
         

like who's this bitch?

 
Göteborg är ju Göteborg och ni får själv lägga en eventuell värdering i det ;) Men helgen har vart fin i alla fall! Trots att jag uppenbarligen har seriösa problem med att stå på två ben vilket resulterar i en sträckt lårmuskel och ett fett köttsår + blåmärken på mitt ena knä... But no gain without a little pain, right? Får väl halta mig fram ett tag helt enkelt... Vårt lilla äventyr i Gbg började iaf på ett ställe som heter Bryggeriet... På deras hemsida stod det att folk brukade dansa på borden men det såg vi inte skymten av nånstans... Det var det minsta lilla skitstället jag nånsin sett! Så efter en drink där drog vi vidare, frågade lite folk (norrmän? var vi danska eller engelska? ingen vet....) och kom fram till att vi skulle dra till Valand (vad är det för fel på göteborgare när det kommer till att döpa uteställen???) vilket var myyyycket bättre! Inte överdrivet stort, men fler än ett mini-dansgolv iaf. Stängde kl 5 gjorde de tydligen också så vi fick kommentaren att vi "drog tidigt" när vi gick efter kl 3 nån gång... hallå, vi är inte vana vid så sena stängningar... Att sedan hitta hem till min syster (2 jäkla minusgrader var det ute också!!) tog ett tag, men vi klarade det!
 
Aja, hoppas att ni haft en fin helg ni med! Nu ska jag bara tagga om till fest på onsdag och lördag... hur orkade jag vara ute så ofta förra året egentligen? Damn i'm getting old...
 

lotd: heavenly

Dagens make blev blåa ögon och röda läppar, gillar verkligen att matcha rött och blått! Dock så tycker jag inte att jag passar i röda läppar, men ibland får man offra sig för konsten ;)

Ögon:
Lumene "beauty base" eyeshadow primer
MUS MS "satin" och "pearl mystic"
Sleek palette "glory" (mörkblå och highlighter)
Nelly-paletten (mörkblå)
MUS eyepencil "blue lagoon"
Wet n wild liquid eyeliner
Viva la diva glittereyeliner "petrol"
Maybelline "one by one" mascara

Kinder:
Benefit "watts up!"
Maybelline fit me blush "deep pink"

Läppar:
Pierre rene gloss "sweet Berry"


nu ska jag äta glass. för att jag kan. och för att det är sjukt gott.

Välkommen till år 2013 där jag skiter fullständigt i hur du är som person sålänge du vet hur man steker kesoplättar eller bakar proteinbrownies! Åh vad jag (redan?) är trött på denna hälso-hets. Det blir så jääävla töntigt och förlorar helt sin i grund och botten vettiga tanke.
 
En blogg jag läser tog upp ämnet litegrann igår och jag håller helt och hållet med! Den stora trenden år 2013 (som egentligen började redan 2012 men whatevs...) är ju att vara HÄLSOSAM, att käka äckliga substitut med stevia (stevia är f.ö skit, inte alls "naturligt" och mycket värre än t.ex aspartam eller vanligt socker, så var inte så jäkla naiva och lättlurade...) och överdosera protein. Vi ska posta varenda jäkla gymbesök (minst 1 gång per dag) på fb/insta och helst ska vi då också va skitsnygga (SLUTA VA SNYGGA PÅ GYMMET! man ska vara svettig och jävligt ful, annars gör du fel......) och posa med nån äcklig jävla proteinshake i en rosa, flashig shaker. Sedan lägger vi upp bilder på våra extremt nyttiga måltider eller nya träningskläder. Helst också en klassisk "före och efter-bild" med ett par gamla jeans.
 
Så OK Stina, vad är det nu som är så dåligt med detta? Är det inte bra att folk väljer en hälsosammare livsstil? Nja... i grund och botten är det ju som sagt en väldigt bra trend, ljusår bättre än den anorektikerinspirerade självsvältstrenden som pågått i flera år. Men det blir för mycket, det blir en hets och där kommer man ifrån det som egentligen är bra och viktigt. Det handlar helt plötsligt inte om att göra saker för sig själv, att käka och träna så att man själv mår bra av det, utan det blir en tävling. Plus att folk blir så insnöade på deras definititon av ordet "hälsosam" och glömmer helt bort delen där begreppet "hälsa" även inkluderar ett psykiskt välmående. Nej, att smälla i mig en pizza är inte det ultimata för min fysiska hälsa men jävlar vad gott det är! Mitt mentala tillstånd höjs till skyarna så fort jag får smaka på lite fett och socker och det är jag definitivt inte ensam om. Det är en balansgång det hela och det tycks folk skita i. Helt plötsligt har man "syndat" om man käkar en påse godis, och man "får ha unnardagar" då man ska äta vad man vill utan dåligt samvete.............Man ska kunna käka en chokladkaka vilken jäkla dag i veckan som helst utan en gnutta dåligt samvete, vet ni vad det är annars? En ätstörning. Hälsosamt? I think not.
 
Det jag vill ha sagt är att gör vad faaan du vill sålänge du mår bra. Sure, jag tränar 4-5 ggr/vecka men inte ett dugg för att se ut på ett visst sätt. Jag gör det för att jag älskar det, tycker det är extremt skönt och kul! Mellan träningspassen bryr jag mig inte ett skiiiiit om kalorier, protein eller kolhydrater, jag äter väldigt mycket skräp men mår jättebra fysiskt och psykiskt. Har aldrig haft några problem med min fysik. Livet är alldeles för kort för att stirra sig blind på en jäkla våg eller räkna kalorier. PLUS att fet mat och choklad bevisligen gör en lyckligare. And who am I to argue with science liksom? "Do what the fuck makes you happy, 'cause in the end who's there? You"

en kärlekshistoria

Sju år. Man är fan inte gammal när man är sju år. Man vet inte mycket om krossade hjärtan, livsmysterium eller om katastrofala ångestfyllor. Kanske har man det i sig dock. Kanske hade jag den där ångest-genen som kastade sig ut i ett försök att greppa tag i någonting. Och visst fann den något. En bästa vän, en älskare, en förebild. En ledstjärna genom hela livet. Sju år. Ändå kändes det som om jag fattade allt direkt.
 
Tretton år senare (FAN VAD GAMMAL JAG ÄR) finns han kvar där. Fan vad han har lärt mig mycket. Fan vad han har gett mig mycket. Tretton år, sju konserter (åttonde i juni yaaaay!) och timmar av själslig terapi och tårtkalas för ett sargat hjärta.
 
För han är ju liksom som oss. Som du och jag. Rätt kass på allt det där musikaliska. Han är den fula ankungen som växte upp och inte alls blev nån svan utan fortsatte att vara ful, utstött och annorlunda. Det betyder SÅ mycket för alla oss andra som inte heller blev några jäkla svanar. Ja. Tretton jäkla år och sex album. Fan vad jag älskar dig.
 
"säg att du är fri till slut
fast du vet att hälften av de som kämpar går under
och hälften av de som älskar exploderar"
 

Lotd: check you out

Dagens väldigt assymetriska (whatevs...) med två nya microshadows, here you go!

Ögon:
Lumene "beauty base" eyeshadow primer
MUS MS "satin", "cotton candy" och "pink metal"
Nelly-paletten (mörklila)
MUS eyepencil "violet storm"
Wet n wild liquid eyeliner
Maybelline "one by one" mascara
Viva la diva glittereyeliner "pink"

Kinder:
The balm "Mary-Lou manizer"
Dior diorblush "rose dragee"

Läppar:
MUS lip pencil "cherie"
MUS läppstift "crown"


Lotd: shine a light on her

Kör på enkel brun sotning idag med en grön- och glittertwist! Eyedusten är ju så satans vacker! Detta är den första looken på väääldigt länge som jag gör utan eyeliner... Känner mig lite naken men eyedusten är ju ändå såpass mörk att det inte riktigt behövs.

Ögon:
MUS High tech lighter "stardust"
Da Vinci eyedust "lava"
Nelly-paletten (grön)
MUS glittereyeliner "queen"
Isadora perfect contour kajal "Green gold"
Maybelline "one by one" mascara

Kinder:
The balm "Mary-Lou manizer"
The balm blush "frat boy"

Läppar:
Viva la diva "3 in 1" concealer
Orifluido lipgloss "clear"


Lotd: she likes to dance all by herself

Har köpt tre nya ögonskuggor och en ny ögonpenna och ville testa alla samtidigt, här är resultatet.

Ögon:
MUS High tech lighter "stardust"
Sleek palette "glory" (honung och gul)
MUS CS "babydoll"
Isadora eyephoria "vintage rose"
Isadora eye light "gold light"
MUS eyepencil "very berry" och "czar"
Isadora inliner kajal "indian dark brown"
Viva la diva pink glittereyeliner
Maybelline "one by one" mascara

Kinder:
Benefit "watts up!"
Benefit blush "dandelion"

Läppar:
Isadora jelly kiss "orange blossom"


köksrenovering och tre saknade pojkar

Så, köksrenoveringen här hemma är i full gång. I måndags kom de och rev ut hela köket och sen dess har vi levt på hämt- och micromat, diskat i badrummet och ätit framför tv:n... Det finns ju barn som svälter runt om i världen men åååååh vad jag hatar this shit! Förhoppningsvis blir de klara nästa vecka... Aja, förhoppningsvis blir resultatet bra iaf.
 
Annars har jag rätt mycket att se fram emot under resten av april faktiskt! Nästa helg drar jag och Emilia till Gbg och hälsar på en utflugen norrköpingsbo, veckan efter det kommer en saknad Michelle hem från Norge och då blir det en onsdagsutgång på Hugo. Inflyttningsfest hos Jessica helgen efter ska vi få in också! Ikväll blir det mys med hallisen och imorgon är det kick-off med ett skönt friskisgäng. Mycket kul ahead alltså!
 
Mina tre favoritkristna amerikaner har ju släppt en ny liten singel också, oj vad jag har saknat dem! Dock så saknar jag Nicks lockar också... hallå!? Deras cover av Frank Oceans "thinkin about you" är rätt fin också, finns på youtube. På tal om favoritkillar är det mindre än en månad kvar tills 1D i Sthlm (döööööööööör). Och så kan jag ju bjuda på det kanske roligaste klippet någonsin, "that's keith my gardner", ALLTSÅ JAG DÖR och får sådana sjuka bubbliga endorfinkickar av det. A fucking comedy genious! Och nä jag vet inte riktigt om det är meningen att man ska förstå nånting, men just go with it så är det så jäääävla kul!
 
Det var väl ungefär det. 70 min box ska jag klara av idag också...huh. Better prepare myself mentally.
Kisses xx
 
 
 
 
 

Lotd: ma cherie

Hade en tråk-eyeshadowdag så jag adderade morning breeze över det hela tillsammans med en stor eyelinervinge och glitter och vips så blev det lite roligare! Haha...

Ögon:
MUS high tech lighter "stardust"
Kicks single eyeshadow "khaki beat"
MUS CS "ginger leaf"
MUS MS "pink metal"
MUS Eyedust "morning breeze"
Nelly-paletten (mörkgrå)
Wet n wild liquid eyeliner
MUS glittereyeliner "queen"
L'oreal "volume million lashes" mascara
Isadora perfect contour kajal "Green gold"

Kinder:
The balm "Mary-Lou manizer"
Maybelline MNY blush

Läppar:
MUS lip pencil "cherie"
Dior addict ultra-gloss "flash"


Lotd: electric unicorn

Ska snart iväg och jobba lite, kör på färg, färg, färg idag! Älskar det.

Ögon:
MUS high tech lighter "stardust"
Nelly-paletten (orange/korall)
Pierre rene nr 28
MUS MS "pearl mystic"
MUS eyepencil "violet storm"
Wet n wild liquid eyeliner
L'oreal "volume million lashes" mascara

Kinder:
The balm "Mary-Lou manizer"
Maybelline fit me blush "deep pink"

Läppar:
Maybelline color sensational "pink pop"


om himlen finns är det såhär du blir välkomnad dit

TITTA VAD JAG HITTADE! En jättefin bild! Och vem är det inte till höger då?? Gamla kära Matt Willis!! Ååååh jag har saknat den junkien (och hans röda nättröja...åouh). Ska nog photoshoppa in mig i mitten där nånstans och mysa med den tanken inatt. Och hur fint hår har inte Doug på denna bild? As to the tonishing.
 

Lotd: little mix

Hade lite tråkigt efter jobbet så jag slängde på mig lite ögonskuggor. Hade ingen som helst plan med det hela utan tog mest det jag fiskade upp ur lådan... En mix av både guld, silver, rosa och svart, why not liksom? Haha...

Ögon:
Lumene beauty base eyeshadow primer
Sleek eyeshadow palette "glory" (honung och lite röd/rosa)
Isadora mineral eyeshadow artist palette "gold & bronze"
Art deco single eyeshadow nr 503
Too faced starry eyed "silver lining"
L'oreal eye designer "Noir gris"
L'oreal volume million lashes mascara

Kinder:
Benefit "watt's up!"
Benefit blush "dandelion"

Läppar:
Isadora perfect lipliner "tropical pink"
Orifluido lipgloss "clear"


"thank you danny for believing eggs are vegetables"

För att spinna vidare lite på hela boyband-grejen så tycker jag att ni kan kika på denna video. Jag grät som ett barn första gången jag såg den och jag gråter lika mycket efter vad som känns som 100 ggr. Hallå, vart finns sådana här guys egentligen? Säg gärna till om ni hittar nån ledig.
(och asså om ni inte ens blir lite fuktiga i ögonen är ni fan made of stone)
 
 

Lotd: coral glow

Blev extremt onöjd med dagens make, men aja... Ingen har väl dött av lite darrig eyeliner och over-smudgade ögonskuggor? ;)

Ögon:
MUS high tech lighter "stardust"
Sleek eyeshadow palette "glory" (blå, röd, grön och så en ljus som highlighterskugga)
Isadora inliner kajal "indian black"
Wet n wild liquid eyeliner
Loreal volume million lashes mascara
MUS glittereyeliner "queen"

Kinder:
The balm "Mary-Lou manizer"
MUS blush "a touch of peach"

Läppar:
Isadora mousturizing lip gloss "coral glow"


det här med boybands

Ja, ni. Förstå att det här med musiksmak kan vara så enormt provocerande! Vi ska hela tiden argue:a för vår sak när det gäller vilka band vi gillar eller inte gillar men at the end of the day är det ju bara en fråga om tycke och smak. Vi argumenterar väl inte för hur gott det är med chokladglass? Eller hur fin färgen rosa är? I alla fall är det ingen som tycks tycka att man är helt jävla brainfucked bara för att man råkar gilla bananer. Men musik, då jääävlar. Då finns det helt plötsligt "rätt" och "fel" och en viss typ musik kan till och med vara "pinsam". Att skämmas för sin musiksmak är ju lite som att skämmas för att man tycker om bananer. Eller chokladglass. Eller färgen rosa. Vi styr det ju inte, det är liksom bara ett gäng endorfiner i vår kropp som frigörs och gör oss en gnutta lyckligare. Science, bitch!
 
Jag är den förste att erkänna (bara en sån sak, jag "erkänner" att jag gillar något! Jävlar!) att jag är en total jävla sucker för boybands. Jag älskar den trallvänliga musiken, de inte alls-djupa texterna, de matchande outfitsen och de skrikande tonårsfansen. From the bottom of my 20 year old heart, så är det bara! Det har liksom hängt med sen jag var liten och blond på 90-talet och Nick Carter med sin outstanding blonda 90-talsfrilla och hängselbyxor tände nåt djupt inne i min fyraåriga själ. Det ni! Sedan har det bara fortsatt med band som Busted, Mcfly, Jonas Brothers och One Direction. Och att gilla boybands, i alla fall när man är snart 20 år och ska ha växt ifrån skiten, är ju ingenting man är programmerad att stå för. Men ni hör det, jag tänker inte skämmas för det, på samma sätt som jag inte skäms över att jag gillar chokladglass.
 
Jag förstår dock en del personers kritik gentemot boybands och popmusikindustrin generellt. Att det är ihopplockade band som får färdigskrivna låtar och autotunade röster och sen bara drar in pengar på att se jävligt bra ut. Man utnyttjar ju lite mentaliteten hos unga tjejer och tjänar miljoner på det. När en musikindustri "ska" handla om fina röster, kreativt skrivande och avancerade riff kommer boybanden med ett helt och hållet åt dem färdigkompinerat paket och får så mycket uppmärksamhet, klart att det är provocerande! Jag har dock så mycket att säga emot där.
 
Man måste inte gilla boybands, varken musiken eller konceptet. Man får jättegärna tycka att det är töntigt och pinsamt men man kan väl ändå försöka förstå lite? Vi snackar ändå om band (och artister) som blir de största i världen. Kanske inte de största legenderna, kanske inte de som lever vidare i årtionden och hyllas som innovativa musikhjältar, men de blir helt sjukt jävla stora. Det finns uppenbart nåt hos de här banden som väldigt många personer dras till och är inte det beundransvärt? Nu kommer folk påstå att det endast är en fråga om utseenden, att vi småbrudar bara köper skivor och går på konserter för att våra små boys drog vinsten i genlotteriet. Jag skulle säga att 1. Okej, det är inte helt osant. De flesta boybands ser väldigt bra ut vilket inte direkt gör det hela sämre men 2. det är långt ifrån hela sanningen. Här kommer min syn på saken:
 
Boybands är en fristad. Det är en oas där man inte behöver bry sig om den bittra, gråa jävla verkligheten, det är en plats där allting är perfekt, fint, polerat och glasklart. De må sjunga om krossade hjärtan och misär, men deras utstrålning visar ändå att hey, allt är okej. Och let's just face it, när fem attraktiva pojkar sjunger om att du är vacker trots att du inte förstår det själv - vilken trettonåring med komplex och bristande självförtroende suger inte upp det då? Försök förstå att det hjälper  folk på riktigt. Visst, man kan skratta åt en trettonårings problem när man är gammal och klok men det betyder inte att de inte är verkliga för henne.
Jag har vuxit upp med huvudet i denna pojkbandsbubbla. Så fort verkligheten blir lite för mycket (oavsett om det är med en åttaårings mått mätt eller med de problem jag stöter på idag) kan jag gosa ner mig i youtube-klipp, biografier eller best of-album. De här killarna blir ens bästa vänner, på riktigt. Skratta gärna åt det, men det är sant. Jag finner en otrolig tröst i det och det har på riktigt hjälpt mig så många gånger. Jag har överlevt många nätter tack vare detta.  
 
Musik kan fylla väldigt många behov och vi tolkar och använder oss av det olika. Det här är mitt sätt att se på det. Andra finner större tillfredsställelse i att lyssna på deppig musik av nån skäggig sydstatare med en akustisk gitarr (jag gör sånt också, verkligen. Min musiksmak sträcker sig ju verkligen från boybands till hip-hop) och tycker att det hjälper när vardagen sviker. Jag önskar bara att folk kunde sluta vara så nedlåtande mot både musikerna i boyband-genren och även dess fans. En gnutta förståelse kanske vore nåt? Att sedan dra alla över en kant och säga att de är obegåvande är ju bara plain wrong. Att vara sjutton år, turnera världen över, ha miljoner fans och världens press på dig kan inte vara lätt och man måste ge dem cred för det. Drömjobb, sure, men allt som glittrar är inte direkt guld...  
 
Långt blev det, men det här ligger mig åh så varmt om hjärtat. För att inte tala om familjerna som bildas! 1D family, i love you!
P.s. alla älskar mmbop. På riktigt. Den som påstår annat ljuger och jag har ingen som helst respekt för den eventuelle personen...
 

RSS 2.0