högerns svar på popvänstern

Det är nästan helt sjukt hur beroende jag är av ensamhet. Det är som ett stort jävla tomrum som fylls av ännu mer tomhet. Tomhet, tomhet, tomhet. En vaken Iskariot i slutet av tunneln där du förväntat dig ett ljus. Idag har jag vart hos tandläkaren och bedövat käften. Gått på stan och letat maxiklänningar. Vart rädd för en bmw som nästan sprängdes (fast räddast var nog ellen. panik_tjej_89). Jag har ätit tacos, förlorat i minigolf, läst liberal ungdomslektyr och Jävla John. Nu ska jag suga i mig lite kultur i form av novellfilm med en otroligt utsiktscharmig sailor på bannern. Ungefär så finkultig är jag, och där tar också detta banala och snudd på menlösa inlägg slut. Också det som Iskariot i slutet... fast en iskall version.
Good night ladies and genitales.

I ditt ansikte

"I'm selfish, impatient and a little insecure. I make mistakes, I'm out of control and at times hard to handle. But if you can't handle me at my worst, then you sure as hell don't deserve me at my best"


så jävla bra

"Jag stal allt du var beredd att ge mig
Du förlät men jag kunde inte se dig i ögonen
Förlåt älskling, jag gör det snart igen"


on my mind

- Idag är en sådan dag då jag bara vill ligga i min (ja, jag kallar det för "min") pool i lawrenceville och prata amerikanska. Det är ju inte ens fint väder här i Norrköping!! Folk är typ "åh sol, ut och sola". Men det är kallt. Det blåser. Det är molnigt. Jag är ingen sommar-brud, men ska det vara så ska det vara. Skulle faktiskt inte minda att vara emilia i florida just nu...

- Igår fick min kusin ännu en lilltjej. Jättekul med bebisar (även fast de skrämmer mig), men faaan jag är trött på brudar!! Haha. Vår släkt har uppenbara svårigheter med att avla fram män. Det kan bli ett problem, känner jag.

- Jag har precis insett att jag är fattig. Typ jättefattig. Jag har inte alls tänkt på att man inte får något studiebidrag i juni, så jag har kanske 300 spänn att leva på liksom... Det ska räcka till en långhelg i London. Vem har vart smart och skött min ekonomi kanske? Ååååh jag behöver ett proffs... Men jag har inget jobb (och nej, jag sökte aldrig jobb heller, så klaga kan jag väl inte...) och vägrar spendera mina dagar på knä och plocka ogräs i morfars land. Ledsen. Dock så har jag ju mina besparingar! :D Mina älskade spar-rör där jag stoppar alla mina mynt. På fyra månader har jag samlat ihop 400 spänn i enkronor, femmor och tior. Lite plåster på såren i alla fall.

- Idag är det avgörandets stund för lagen i grupp c. Hela mitt hjärta är idag amerikanskt (ja, jag står upp och sjunger nationalsången med handen på hjärtat!) och typ ber för (okej, amerikansk kommer jag aldrig att bli...) att usa går vidare. "For once in my life, please please please let me get what I want".

haha förlåt, men...


...man måste ju bara älska Nils, hahaha! Han gör Blondinbella, fan.


i may say it's your fault 'cause i know you could've done more

Where did the days go when all we did was play
And the stress that we were under wasn't stress at all
Just a run and a jump into a harmless fall
From walking by a high rise to a landmark square


Detta rojalistiska storverk

Ingen kan väl ha missat att Victoria och Daniel gifter sig idag. Jag själv är lite av en sucker för det och tänker definitivt kolla på vigseln (okej, jag skippar allt för- och eftersnack) för att det är en stor och viktig del i svensk historia (och för att jag tycker om Daniel och Victoria!!).

I alla fall. Vad folk inte verkar förstå är att monarkin är viktig för Sverige. Folk (läs: korkade bloggerskor med silikonbröst, ex) tycker att det är sjukt lätt att "vara republikan" för att "man inte vill lägga ner skattepengar på kungafamiljen". Jag kan självklart tycka att det är liiite för mycket cash som går till Vickan och c:o, men monarkin bör bevaras! Ett land som Sverige, som är både litet och anonymt, behöver ansikten utåt som är politiskt opartiska. Reklam, helt enkelt. För att knyta kontakter, skaka händer och helt enkelt sätta Sverige på den internationella kartan. Detta är hur viktigt som helst för Sveriges inport och export och därmet indirekt jätteviktigt för Sveriges välfärd.

Och för att vara väldigt o-pk för en stund... Jag lägger mycket hellre mina skattepengar på det kungliga bröllopet än på heroinisters svindyra hjärtoperationer... 
Over 'n out!

  


take it all back

SOM jag älskar USA's never say die-attitud. Skulle det vart Sverige som låg under med 2-0 hade man typ pumpat upp backlinjen för att inte släppa in fler förnedrande mål. USA pumpar på offensiven, som man ska göra, och lyckas göra två assnygga mål. Nej, de lyckas göra tre assnygga mål, varav det sista blir bortdömt av vm's hittills i särklass sämsta domare. Var det offside? Nej! Var det en slovensk frispark för fasthållning? NEJ!! Snarare en amerikansk straff... En vinst hade vart så jävla grymt, men okej. I settle for a draw och med all stolthet i behåll. Älskade underbara USA <3


puss

Igår spenderade jag stockholms soltimmar med att stå i kö utanför amerikanska ambassaden i två timmar. Sedan tyckte jag att jag skulle vara lite wild and crazy, så jag spenderade en timme inne i den också!! Förutom den långa väntetiden så gick allt bra i alla fall. Jag blev godkänd, och "intervjun" som jag hade vart så rädd för var ungefär tre frågor på fem minuter. Nu har jag i alla fall ett J-1-visum (eller, helt officiellt har jag det inte än då de ska skicka hem det till mig) och får helt lagligt stanna ett år i USA från och med den 15 juli.

Det tyckte jag att vi kunde fira med en vinst åt USA mot Slovenien. Men såhär i halvtid tycker USA att det verkar rimligt att spela oavgjort mot England men få storstryk av Slovenien, logical boys! Jag är allmänt sur för att vm suger och verkligen ingenting går som jag vill. Eller jo, Tyskland förlorade idag. That sure is a perk! Snart ger jag upp.

Ikväll beger jag mig till the Skullman för grillmys och lite födelsedagsfirande för henne och Hall. Nu antar jag att jag är patriotisk (??) nog att titta på andra halvlek. "The land of the free and the home of the brave". Upp till bevis, guys!!

upset

är jättesur på schweiz. är jättesur på piss-villa och på del bosque för att man byter in en o-matchtränad torres i andra halvlek när han egentligen borde ha spelat från start och tatt de chanser som villa bara blåste bort. är sur på aftonbladets drömelva för att man får minuspoäng för spelare som har vart GRYMMA, men som förlorade med sitt lag. är sur för att jag faktiskt har inler men bara fick 42.000 för honom trots att han var bäst i schweiz.
är väldigt sur just nu. men tror fortfarande på spanien, my dear ones.


hej jag är en snattare

Jag hade tänkt att dra ner till stan en snabbis för att kolla en grej på åhlens och köpa en grej på lush. 10 minuter, max! Tänkte jag...
På Åhlens provade jag en byxdress som var jättefin på galgen och mindre fin på, så jag köpte den inte. Jag gick ut och så fan pep det om mig. "Äh, det är aldrig någon som bryr sig om det ändå" tänkte jag och gick lungt vidare. Men så blev jag ifattsprungen av en personal som frågade om det var mig det pep om. Ärlig som jag är svarade jag ja... Då fick jag gå in backstage och tömma min väska. (Fick lite panik när jag insåg att mina solglasögon som låg där i faktiskt är köpta på Åhlens... men det brydde hon sig inte om). Sedan kallade hon på två überbiffiga säkerhetsvakter med rakade huvuden och piercing i ögonbrynen. När de sade "och vad är det som har hänt här då?" så svär jag på Vishnu att jag var så jävla nära att bara bryta ihop. De kroppsvisiterade mig, men hittade inget (NEJ, för jag har inte tatt något jävla outbildade mongon!!!!! Hade jag lust att skrika...). I alla fall. Sedan kom personal-bruden och kände under mitt linne och bad mig ta av mig byxorna. Till jävla slut hittade hon någon magnet-grej i mitt skärp (som är köpt på Zara) och typ "oj då, de måste ha glömt att avmagnetisera den!".

Halvt förudmjukad och halvt vettskrämd gick jag därifrån till Lush. Skulle köpa en grej, och gjorde det också. Men bruden som jobbade där hade uppenbarligen tråkigt för hon gav mig världens handmassage! Med säkert fem olika krämer, scrubbar och ihoppressade sockerbönor (typ...) gjorde hon mina händer så jäääävla babymjuka (jag kan inte sluta känna på dem!). Och hon var väldigt trevlig, så vi satt där i säkert 20 min och typ pratade om livet. Haha, låter helskumt, men det var jävligt fint faktiskt.

Anyway. På vägen hem cyklade jag in i en papperskorg (VEM ställer en sådan precis efter en kurva??) så jag tyckte att jag var värd ett besök på ICA och en fanta exotic.
Skum jävla dag indeed, men nu blir det fanta och fotboll. Cheers xx

en sång till alla dom

Igår kom min mamma in till mig och frågade hur det egentligen var. "Varför undrar du?"
- "Men du har ju lyssnat på den där låten i säkert en timma nu!"

Vadåååråå... Den är ju faktiskt fin.


en snabb uppdatering som är rätt så långsam

Inatt drömde jag en sjukt läskig dröm om en svart blodigel. Som dock inte var en blodigel utan en orm. Men i min dröm så var det en blodigel (fråga: var det en blodigel eller en orm?).
Anyway. Denna blodigel/orm kunde dansa. Och mor min envisades med att tycka om den, kalla den för "Cobra" och låta den sova i min säng.
Denna orm sov dock aldrig, den bara dansade. Och jag hatade den, med all rätt. Vem tycker egentligen om en svart, dansande orm?
This has of course nothing to do with anything, I just get so nervous when talking to you.
Tänkte bara att det kanske, kanske, finns någon Freud-wannabe som läser min blogg och som skulle analysera denna dröm och dra drastiska slutstatser som för mig skulle vara lifechanging. I ett hav av tonårshumör och regniga sommarlovsdagar behöver man kasta sig ut i det tomma - ungefär som det här. En liten anekdot om en dröm. Alltid i hopp om någonting bättre.

I dag vaknade jag sisådär vid tolv. Såg på Danmark - Holland (kommentar: Bendtner fick spela och gjorde det bra. Poulsens/Aggers självmål var grymt olyckligt. Eriksens inhopp var... fint. Holland är farliga. Trots förlusten tror jag dock på avancemang från Danmark.) käkade lite, chillade lite, chillade lite, chillade lite, bytte vm mot pojkallsvenskan och såg dacka - smedby med cornelia, kollade på Italien - Paraguay, chillade lite. En lagom lat sommarlovsdag sådär, pretty pleased.

Imorgon ska jag ägna dagen åt att fylla i en massa papper åt amerikanska ambassaden. Får panik av att tänka på att det är på torsdag jag ska dit och bli grillad!
Ha det så fint ponytails. xxxx


expect emotions

Jag andas fotboll just nu alltså. Pratar fotboll, ser på fotboll, skriver om fotboll. Att jag ska vara så enormt handikappad när det gäller att rent fysiskt hantera en fotboll är en stor nackdel i mitt liv, det ska ni veta ;)

Vår liga ("La premier ligue A", bror min är enormt stolt över det "klyftiga" namnet...) låg på 5:e plats av nästan 900 lag idag! Detta mycket tack vare Ellen och hennes sydkoreanska mittback, haha.

Finaste Bendtner kommer antagligen inte spela mot Holland, men jag hade inte hjärta att byta ut honom, så det lär bli en förlust för min del... Men det känns lite som om någon måste tro på honom! Så som jag tror på Crouch. Snart kommer även Capello inse att han bör ha en ordinarie plats brevid Rooney.

1-1 blev det i matchen mellan ett suget England och ett ittrigt USA. Jag höll såklart på mitt andra hemland - USA - och även fast det var sjukt synd att deras kvittering skulle komma genom en tabbe av Green (jag lider med honom...) så förtjänade de den. Folk borde vid det här laget ha insett att USA och fotboll nu för tiden går ihop, och att Altidores snabbhet, Donovans skott och Bocanegras säkerhet kommer att ta dem längre än vad oddsen säger. För att inte tala om Howards klockrena räddningar som idag till stor del blev hela USA's räddning!

England där emot. Jag tycker väldigt mycket om käraste Gerrard, Crouch och Carragher. Men att vara sämst när det gäller är något som Englands landslag tycks spela efter. De har en trupp med stjärnspelare. De har en trupp med spelare som på pappret är i en VM-final. Det gäller bara att få dem att samarbeta sig fram till den också, samt att proppa Rooney full med valium för att förhindra de vredesutbrott som han har gjort sig känd för...

Nä, nu ska jag sova. Imorgon blir det mys och bio med le quatre. xxxxxx




did it again

Det fanns en tid för länge sedan när mitt hjärta var av sten. Jag kunde lämna allt och alla, jag bytte bara roll och scen. Nu rullar tårarna ner för kinden när jag kör ut genom Söder Tull, ikväll ska jag bli full för kärlekens skull.

POP!


Alltså. Det finns inget bättre! Hugh Grant och 80-talssyntar, all I ever need!
Haha, vilka minnen :)
(ja, jag lyssnar faktiskt på den här låten på riktigt...)


avslutning

Det finns två låtar här i världen som jag verkligen inte tål att lyssna på. Inte för att de är dåliga, tvärt om. Jag klarar bara inte av att ta smällen av de minnen som rotas fram av dem.
MGMT - Time to pretend och Eldkvarn - Fulla för kärlekens skull.

Nyss gjorde jag misstaget att lyssna på dem, båda två. Ajdå...
Jag sitter nu och intalar mig om hur allt kommer vara bra efter denna helg. På söndag ska jag träffa finaste fyran till exempel. Och imorgon börjar ju vm! Jag är något psyko-läskig men jag behöver sådana där små "mål", eller snarare småsaker att se fram emot.

Avslutningen i kyrkan idag var fin. Jag kommer sakna våra musikesteter, fo shizzle! Finaste Fredrik vann inte "årets lärare", men han är bäst ändå... Svikar-Ramin dök inte upp! hah. Cornelia och jag tog oss genom staden på hennes cykel, hon är fan grym! :D En jätte-sallad på Paus med henne, jessica, hk och rasmus var bara fint (och mättande!).

Nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra. Kanske bearbeta (kul ord!) mitt liv så att jag kan lyssna på de där låtarna utan att börja stortjuta. Det är ett livsmål of mine typ...
(och jag vet att bloggen har vart jättetrist och übersentimental på sistonde, men sådan är jag. som sagt, ge mig några dagar och jag kommer vara "som vanligt" igen!)
puss på er.


Den första bilden är till för att visa att jag har lyckats spara ut mina naglar! Woooho! På den andra ville jag klaga på att jag inte kan göra sådana där "slängkyssar" normalt. Min hand går inte att böja så mycket!
Lite kul trivia bara.


fhffkfjlkfe

Jag vet inte varför jag blir så jävla jobbig ibland. Jag får sån jävla ångest över saker som glädjer normala människor. Just nu har jag ångest för att det är sommarlov imorgon. Jag har ångest för att det bara är drygt 1.5 månader kvar tills jag drar, och jag känner att jag kommer sakna alla fina människor så jävla mycket. Jag får sån ångest för jag undrar om jag egentligen vet vad jag har gett mig in på. Jag är inte... så! Jag är inte så stark, inte independent, inte ansvarig. Ibland tror jag att jag bara är menad att leva ett halvkasst liv i en bitter stad och gå runt och vara allmänt down. Nu bryter jag mot detta, nu ska jag testa mina vingar och upptäcka världen (ok, upptäcka USA... ok, upptäcka en liten håla i USA ;)
Samtidigt får jag ångest över att jag känner såhär. Fan, mina föräldrar lägger ner så jävla mycket pengar på att jag, bara jag, ska få ett år i ett annat land. Jag borde gå runt med ett ständigt flin på läpparna för att jag vet att jag är så jävla lyckligt lottad och att det finns så jävla många som vill, men inte kan, göra det jag ska göra. Jag vet att jag är jävligt otacksam och bortskämd... Folk brukar undra om jag ens ser fram emot min resa, med tanke på att jag i princip aldrig pratar om den. Jag ser fram emot den, det gör jag verkligen. Samtidigt skrämmer den skiten ur mig och jag vill jättegärna bara spendera de här sista månaderna i Sverige med att göra sådana vardagliga saker som jag brukar, och umgås med människor jag brukar. Det är ju trots allt de där småsakerna som man kommer sakna mest när man inte har dem längre (typ igår kom jag på att jag verkligen kommer sakna att gå ner i vår källare... den lukar så jääävla gott!)

Sedan har jag också ångest för att jag vet att jag kommer ha sådan jävla ångest när jag ska åka tillbaka till Sverige om ett år. Hur ska allt bli? Vad kommer ha förändrats? Vilka människor kommer ha glömt mig?

Jag är en människa som inte tål förändringar. Jag är så jävla beroende av bekvämlighet, och förändringar är inte bekväma. Jag kan dock trösta mig med att jag även är grym på att anpassa och vänja mig vid situationer. Jag mår såhär nu, ja. Ge mig en vecka in på sommarlovet så kommer jag må bra. Ge mig en vecka i USA och allt kommer vara bra. Ni fattar.

Imorgon är det skolavslutning. Emilia har redan då dragit till USA på semester (jag har köpt jordnötssmör, emilia! haha! det är gott och jag kommer äta det när jag saknar dig! ;), men alla andra träffar jag ju imorgon. Sedan är det en hel sommar! Ni fina vänner of mine, vi ska ses en jäkla massa.
Jag är ändå rätt glad över mitt liv. Det är bara en jävla massa tonårshormoner som spökar... och så är jag väldigt neurotisk som person. Jag vänjer mig vid det någon dag ;)

today is only

"today is only" "today is only someday, try not to make a big deal of it"
Den där dagen vi någon gång pratade om, kan det vara idag? Kan det vara den dagen då allas stämmor skulle klinga rätt i våra öron, då musiker skulle tystna för att ljudet av life itself dånade över berg och dalar och överröste även de renaste toner. Kan det vara idag?
En regnig måndag i juni. Inga mirakel tänker utföras idag. Varken av de som vill eller av de som kan. Inga kroppar kommer bli helade, inga liv frälsta. Inga synder kommer bli förlåtna och inga goda gärningar kommer uppmuntras. 
En regnig måndag i juni. Det skulle kunna vara vilken dag som helst. Sluta bry dig.

 


my dream team (i alla fall med en budget på 50 miljoner)


Kan VM börja typ nu tack? ;)


vive la suède

Idag är det den svenska nationaldagen. Dagen då man skall vara patriotisk och stolt och typ vifta med blågula flaggor. För hey, vi har en massa saker att vara stolta över... Fula, men billiga (och svårmonterade...) Ikeamöbler, äcklig mat (för COME ON, filmjölk?), "lagom", jantelagen, Mona Sahlin, fulla medelåldersmän som leker groda runt en blomsterklädd stång, dansband (JA det blir coolare så fort man kallar det "country"), Carola (och Robinson-Jesus), kläder från Odd Molly och mellanmjölk är bara några av de saker som verkligen utsmycker detta avlånga land i norr. 

Nej, vad elak jag är. Det kanske är tid att faktiskt uppmärksamma det som jag faktiskt tycker om med Sverige idag? 

Acne clothes, H&M's egna nagellack, Vaxkupan, Jens Lekman, Jens Lekmans ukelele, Ondskan (men jag ger helst ingen credd till Guillou), Marabou, snö på julafton, färskpotatis och gräddfil, Monkis reor, avsaknaden av djur som kan döda dig, Martin Hansson, Magnus Betnér, Englas ännu ofödda tvillingar, Skarsgård-klanen, effektiva underhållningsprogram på tv och ordet "specifiera" är saker som jag faktiskt tycker om väldigt mycket. 

Sverige är inte USA. Det är inte ens Danmark (jag har utveckat en förkärlek till Danmark. Tror att markerade kindben och allmänt maskulina hakor har med saken att göra.). Men det är rätt okej ändå. Jag tror aldrig att jag kommer bli så bra som när jag bor i ett land som jag ogillar (NOTERA - "ogillar"!). Det är ju den svenska bitterheten, cynismen och negativiteten som bygger upp mig, utan den vore jag... Blondinbella. Eller Louise Bratt. 
Eller någon helt annan... 


"en snabbis då?"

jag har träffat tre vänner som jag inte träffat på skamligt länge. jag har haft muntligt prov i franska. jag har vart på estetfest i skogen. blivit uppkäkad och violated av aggressiva myggor. ätit glass. stekt. gjort en drömelva till vm som börjar på fredag (WHO's WITH ME??). ja.
det var en quick uppdatering på vad som har hänt i the big life of mine medan ni har suttit och väntat på ett nytt inlägg. Sorry lads. i alla fall. imorgon är det skola igen och det känns bara konstigt och lite ångestladdat. varför? oh you tell me lovely bastard. nu ska jag kila lite va.

ses honey bees!

sweet summer

Just nu sitter jag ute i trädgården med Bruce Springsteen på högsta volym och en ananas-fanta i handen (GODASTE ever, taste it!). Pretty sweet. Fast en sak jag inte gillar med värmen (förutom alla jääääävla djur som kommer fram!) är att maten svettas... skulle käka en skinkmacka förut, men det typ DROPPADE från skinkan... äckligt!

I morse vågade jag gå till Ica osminkad. Självklart var snygga killen där då. Han är alltid där när jag kommer osminkad i mysbyxor eller köper sjukt ocoola grejer. That pretty much sucks!
I alla fall. Sedan har jag massmördat en gråsugga (okej, det där gick visst inte ihop... men ändå!) vilket jag är otroligt stolt över!

See ya, nu ska här brännas lite till! ;)

en sak bara

ibland får jag knäppen och undrar hur Rysslands nationalsång går. jag lyckas alltid glömma bort det! Men åh jesus den är ju så...bra. Den får en att bli så jävla stolt över att man är ryss! Dock så... är jag ju inte riktigt ryss. Men ändå. That's what a good song does to you.
Den franska och den amerikanska nationalsången är också grymma. (skum mening, men jag kan inte få till det på ett bättre sätt!) Till skillnad från mes-sveriges mes-sång. "Jag vill leva jag vill dö i norden".
Vem FAN vill leva och dö i NORGE????

För er som undrar. Såhär går Rysslands national anthem. Gåshud...

 


äh, whatever

I'm reeling in the wrong day getting behind
Why didn't i think "what in the world?"
It really took a tall one to see it
Two to believe it
Three to just get in the way

just nu äter jag piggelin och ser på family guy. och det tänker jag fortsätta med tills jag dör av brain freeze, typ... if only. jag är sur för att matten gick rakt åt hel-vete. sur för att vi får boka om england-resan till mitten av juli för att den amerikanska jävla ambassaden har mitt pass då vi hade tänkt åka. sur för att jag nyss rakade benen med en slö rakhyvel och har nu små sår över hela dem. sur för att jag vill se dh nu men måste vänta en timma.

jag saknar fantastic four... jättemycket.

RSS 2.0