jul, jul, strålande jul

Har haft dagar då jag känner mig fräschare alltså... Att jobba med en hjärna full med snor och ett dunkande huvud var jobbigt (är ju van vid att chilla hallå, vad är nu detta?) och ledde till en massa onödiga fel... Hur många kunder som helst gick väl hem med "fel" kvitto idag och jag vet inte hur många gånger jag fick fråga om hjälp trots att det var basic shit som jag kan egentligen....frustrerande. Vill inte vara sjuk mer dock. Quite obviously. Så nu äre chill-mode ON (det jag är lite vanare vid...) med julmusik, lite snapple och tv. Helgen kommer att gå i julens tecken fullt ut! Julmarknader i stan och söderköping, första advent, första december (julkalendrar!! yay!) och förhoppningsvis lite julklappshandling. Skrev klart min önskelista och mammas kommentar var "ska man tro på den här listan så är du ju bara väldigt skitig och ful...." jaha...ja...kanske det. haha. Nä, nu har jag naglar som behöver målas! Viktigt shit, vi hörs!
 
xx

när man släpper taget tar man steget

goooood evening gentlemen, 'sup?
vaknade alldeles för sent idag (correction: vaknade klockan sju för att min granne renoverar nåt igen. drog med mig täcket och lade mig i soffan där nere och försökte somna om vilket var svårt. lyckades dock typ kl 10 och vaknade sedan vid två..) och efter det har jag 1. tittat på HIMYM 2. packat saker jag har sålt på tradera 3. påbörjat en önskelista (aaaaaaaaaaaaaaaaah vad sen jag är i år!!!) 4. beställt en vinterjacka (sen med det också! går fortfarande runt i min skinnis pga att min gamla jacka är sjukt trasig och ful.) och 5. lyssnat på 1d (VET att ni så hemskt gärna vill veta vilka mina favoriter från TMH är! Here you go: 1. last first kiss 2. over again 3. little things 4. i would), tallest man (som f.ö fått sin egen fanclub i SF thanks to me, vart är my reward?), yeasayer och frank ocean. och där är jag nu. Tänker att jag borde vara hungrig för att jag inte ätit nåt idag men jag är fan inte det.-..-..---.- weird.
 
Hade f.ö en väldigt bra helg! Michelle fyllde år igår och det firades i lördags med god mat och fint sällskap på Athena, vin på världens och fest på puls. You know the drill! Nu vill jag ha minusgrader, massa snö och klagande svenskar. Är lagom trött på det alldeles för gråa vädret just nu alltså. I helgen är det första advent OCH första december, jävlar vad fint. Vi ses och hörs ponytails, cheers!
xx
 

...

Never gave a thought to an honorable living
Always had sense enough to lie
It's getting hard to keep pretending
I'm worth your time
 

I was filled with so much hate until I saw the golden gate

"The only place in north america not destroyed by the government"
 
Är hemma i Sverige med en väska fylld med pepperidge farm-cookies och VS-produkter och ett bagage med fina minnen och roliga historier att berätta. Vänner, åk till San Francisco så fort ni får chansen. Hälsa Luke på den irländska puben i hörnet av beach & hyde och Matt på starbucks mittemot från mig. Hälsa, le och var glad mot de halvnakna hippiesarna i Castro och bli inte rädda för the bush man i fisherman's wharf (enligt uppgifter tjänar han tydligen 60 000 dollar om året!!! helvete asså, i'm gonna have to bring the bush man concept to sweden...) trängs bland turister och sjölejon på pier 39 och shoppa loss på union square. Bara gört. Lova!
Här hemma är det JUL (mer än i SF faktiskt, de kör ju igång på riktigt först efter thanksgiving nästa vecka) och det får allt att bli mycket lättare. Yay! Är grymt jetlaggad för övrigt. Såklart. Har en halv chicken avocado sandwich från greenleaf i väskan, kanske ska äta den? Låter bra. Och så får jag försöka hindra daddy från att äta upp mina kakor... kan bli svårt. Puss på er! xx
 
 
 

"If we could only have this life for one more day"

DAMN IT San Francisco, you're breaking my heart! Jag önskar att världen var mindre, att gränser suddades ut och att folk förstod varandra bättre. "Do girls often call me hot?" "sötis" "i'm just really bored so i wanna suck on something" "there are no aryans in space" "scheisse, man" "are you a bartender? no, but i'm a drunk which makes me the expert here". Scheisse, man, that's it. Imorgon är min sista dag här i världens bästa stad (nja, typ kanske lite iaf) och som sagt. Damn you for breaking my heart, frisco!
(fast det ska bli lite skönt att komma hem också. när man daglien umgås med folk från hela världen inser man rätt fort hur jäkla bra vi verkligen har det i trygga lilla sverige. jag skulle nog inte vilja byta ut det mot något... inte nu i alla fall)
 
 

we never slow down we never grow old

 
Sååååå, hur har eran dag varit? Eller ah, klockan är kvart i fem på morgonen hemma i Sverige (datorns klocka ändras ju inte så jag får en smärre chock varje gång jag kollar på den och ba shit, är klockan FEM???? men så var den visst bara åtta :pPPPpppPp) men ändå. Min dag har vart bra. Lyckades försova mig, men annars bra. Vädret här är vårigt just nu, soligt och fint och runt 20 grader. Riktigt skönt faktiskt. I helgen ska det tydligen bli storm och regn, kanske lika bra att jag lämnar stället då ;p Anyway, hade skola till fem idag (började 12.45 iofs men ändå) men hann ändå med lite häng med sköna människor. Imorgon blir en fullspäckad och förhoppningsvis asbra dag! Skola till 11 och lunch med friends. Kl 2 ska jag och min roomie på lejonkungen-musikalen (suckerrrrr!!) på the orpheum, kan bli awesome! På kvällen blire lite partheeey på DNA lounge (en av de få klubbar som släpper in små 19-åringar som jag...) vilket iofs kanske inte är så smart med tanke på att jag har mitt final test på torsdag.... men äh, yolo right? Haha.
 
Har annars köpt en shotglas med en massa I <3 SF-logos på. Tänkte att det ska bli min nya grej, shotglas! Familjen jag bor hos här är sådana som köper en magnet från varje ställe de besöker (deras kyl är fab, vill också ha besökt så många platser!) så jag tänkte starta en sådan "grej" myself fast med shotglas i stället för magneter. I alla souvenirbutiker finns det ju alltid en massa sånt, så det kan bli awesome! Ser mig själv ha nån asfrän hylla med en massa shotglas från coola ställen i världen och kunna berätta en massa drunken stories därifrån... Kan ju ta ett tag att fylla den där hyllan, men rom byggdes ju inte på en dag osv. Man måste starta någonstans och ska man göra det good ska man göra det i SF!
 
Det var väl ungefär det jag hade att säga nu. Hörs på torsdag om jag överlevt. Pusshej xx
 
 
(en dålig bild på gårdagens shopping btw. min resväska hem kommer att bestå av 1/3 hygienartiklar 1/3 juldekorationer och 1/3 kakor och godis.....)
 

c'mon c'mon

Efter skolan idag åkte jag och the one tysk till downtown för mer shopping! Har inte vart där än, så vi besökte westfield-gallerian (med en massa bra, brände pengar på victoria's secret, H&M och mitt ääääälskade bath&body works som är JAG i butiksform, kom till sverige snälla?) och käkade enchilladas på andele och drack frappisar på starbucks och så hann vi med ett långbesök på forever 21 också (åh så mycket fint de hade.... köpte ett springsteen-linne och en mysig svart tröja). sephora och urban outfitters hann vi inte med, får försöka hinna med dem en annan dag i veckan. gav alla mina mynt till en hemlös, pratade med främlingar (amerikaniseringen slår hårt... t.ex så nickar jag inte bara när en säljare hälsar välkommen, jag ler och säger "thank you victor, hope you're having a good day!".....vad händer?) och lyckades hitta hem på en buss där skylten med hållplatser inte funkade. känner mig stolt! Allt är så himla billigt också, jag menar 5 hygiensaker för 30 dollar på VS??? Asbilligt! Och på BBW hade de buy 3 get 2 for free....och 5 mini hand-sanitizers för 5 dollar....mid season sales och holiday sales är grejer det! Nu får vi bara hoppas att jag inte lyckas dra på mig något övervikt på planet hem...
 
Det var ungefär det jag hade att rapportera nu. Ännu en fin dag i SF har (snart) passerat och hjärtat mitt blöder... puss på er! x
 
 
 

Helgen osv

Börjar nästan gråta vid tanken på att om en vecka sitter jag inte i min säng i en förort till sanfran utan hemma i gamla norrköping igen....åh vad jag tycker om den här staden och alla människor jag träffat här. Ja, SF alltså, Daly City kan jag klara mig utan... (och buss 14 kan dra åt helvete). Iaf. Har haft en underbar helg, verkligen! Igår var jag och min roomie först på AT&T stadium (SF Giants hemmaarena, baseballaget som vann the world series förra veckan. Ni vet, USA kallar sin nationella liga för WORLD series trots att det bara är de som tävlar.....hah. Hade så velat vara här när de vann!) och chillade. Redbull flugtag var i stan och visades där, vilket var....en upplevelse. På kvällen mötte jag upp lite folk, mest tyskar (scheisse, man!), och hade en sjuuukt fin kväll/natt. Nuff said. Idag var det outlet shopping som gällde, var inte helt hundra men det funkade ändå. Hittade en holländsk vän och vi spenderade 7 h på det precis nyöppnade centret. Köpte bara ett par converse dock (låga, svarta) och det kostade 34 jäkla dollar. Fattar ni??? Hemma betalar man liksom 700 spänn för ett par och dessa kostade inte ens 250:-! Känner mig sjukt nöjd alltså. Fick vänta på bussjäveln i 20 min (vid mission and 8th, inte ett kul ställe att hänga ensam på som ung, blond tjej.....) och det var dessutom nr 14 och inte 14L så det tog typ en timme att komma hem... Men nu är jag iaf hemma och dööööööd som satan. Skola kl 8 imorgon, tagg... Måste få lite sömn. Ska rejva skiten ur nästa vecka, det är ett som är säkert.
Puss på er! xx
 
 
 

frisco day four

Dag fyra här i frisco bjöd på lite sol, lite regn och sviiiiinkyla. Aja, ok liksom. Längsta skoldagen idag, med två advanced-lektioner, en current events och en iLab. Current Events är verkligen min favorit och jag ÄLSKAR Leigh, min lärare. Hon är den perfekta amerikanen, dvs glad, outgoing och rolig minus det kristna tramset. Hon är öppet liberal liksom, fattar ni? Att vara liberal i USA anses ju vara hemskt som satan, folk tror att man avgudar stalin och käkar små barns huvuden på grillspett typ. Vi hade en diskussion ang. legalisering av marijuana och gay-äktenskap (colorado och washington röstade igenom pot legalization och maine och maryland joinade gay marriage-gänget! yay!) vilket är två ämnen som ligger mig väldigt varmt om hjärtat. Tillsammans med Leigh var det bara jag och en holländsk kille (go figure ;) som var för marijuanalegalisering och när vi började diskutera gay-äktenskap ville jag bara gråta, typ. Mer än hälften av klassen var strikt emot både det och gay adoption och ni skulle ha hört diskussionen.......... Man glömmer lätt bort hur EFTERBLIVNA (yup, i said it) stora delar av världen är och hur bra vi egentligen har det i sverige. Usch, usch, usch på att folk ens har mage att neka ett homosexuellt par giftemål eller chansen att adoptera. "Marriage isn't between a man and a woman but between love and love" sade en viss klok Frank Ocean och så är det. Mer SF-anda till resten av USA och världen, tack! (och skjut republikaner i huvudet....nej då. men typ. ja.)
 
Nog om det, ett alldeles för upprörande ämne. Dagen har annars flytit på med diverse starbucks-besök, mer walgreens-shopping, häng i vår nya student lounge och snart ska jag äta middag. Har en essay att skriva till imorgon.... Snart bara en vecka kvar här i SF och det gör lite ont i mig faktiskt...
Pusshej!
 
 
 

Fake tales of San Francisco

Hej!
Det fina SF-vädret som jag har snackat om var som bortblåst idag. "Welcome to the REAL San Francisco" sade min lärare till mig... Kallt, duggregn, småblåsigt och väldigt dimmigt, det är SF det tydligen... haha. Känns ju iofs mer som hemma, så whatever. Hade två advanced-lektioner idag och sen gick jag och lunchade med laura (danish girl) och några sydamerikaner. Spenderade alldeles för mycket pengar på Walgreens (TYP det bästa med USA ju! Älskar de små sakerna som är så annorlunda med ändå så vardagliga. Jag vet nån som kommer gå nuts på deras jul-avdelning innan jag reser hem...) och drack en frappe på starbucks (bästa stället pga awesome personal, good beverages, free wifi och faktumet att när man än är där, vem man än är där med, så kommer det alltid nån cool EF-student och hänger med en. Älskart!) Gick sedan och utforskade lite på egen hand, drog b.la till Lombard st ("the crookedest street") och känner att jag kommer få träningsvärk i benen imorgon... Gick sedan tillbaka till skolan, hängde lite i student loungen och tog sedan bussen hem and there I am now! Har lite homework att göra, annars känner jag bara för en chill kväll... Lång dag imorgon med lektioner från 8.15 till efter fyra nån gång... Men jag klagar inte för jag tycker om det!
 
Ha det så fint ladies så ses vi snart. Puss!
 
 
 
 
 
 
 

'cause voting obama is swag

Så, min första riktiga skodag här i SF då! Har haft en galet bra dag (och den blev just fulländad - obama vann!!!! yay!). Min första lektion var kl 12.45 så jag fick sovmorgon (som om den utnyttjades... jetlag och jag vaknade klockan fem, somnade om till sex och sen låg jag vaken i sängen till åtta) och spenderade nån timme vid the bay innan class. Lärarna på skolan är sjukt bra och engagerade och alla elever är hur snälla som helst. Hade en lektion i Current Events där vi (såklart) diskuterade valet, och framför allt utifrån ett kalifornien-perspektiv med alla props som finns. Intervjuade folk på stan (kalifornien är ju en obama-stat vilket märks) i det underbara vädret (över 25 grader och klarblå himmel) vilket var kul. Efter det träffade jag för första gången min "riktiga" klass, dvs min advanced english/cultural studies/iLab-klass inkl. lärare. Trevligt folk, bland annat en dansk tjej som jag kom bra överens med. Träffade f.ö en svensk kille också, han och jag är tydligen de enda svenskarna här på skolan. Annars är det väldigt många kineser/koreaner (har fått hela gangnam style översatt, det ni!)/japaner, sjukt många tyskar/holländare och en del andra européer. Varje gång jag säger att jag är svensk för man antingen höra 1. "so do you speak german or french?" 2. "oh, sweden! blonde, tall and beautiful, sexy girls!" Vad säger det om oss? Haha i don't wanna know...
 
Anyway, ska snart ta en dusch och sedan sova (fortfarande jetlaggad och svintrött), skola 8.15 imorgon.
Ha det bra Sverige, vi ses snart!
 
Pusspuss

San francisco!

Flygresan hit var ett rent helvete, förseningar, missade flyg och åtaliga timmar på hårda flygplatsgolv.... Bröt ihop 2.0 men det fixade sig till slut iaf! Nu är jag framme, klockan är halv 11 här och jag ska snart med på en orientation för nya studenter. Fint väder är det också! Ha det fint, cheers!


Up, up and away

 
YAY gissa vem som har biljett till 1D's spelning i Stockholm i maj? Jaaaaaaaaag, och jag är så lycklig över det! Att jag missar dem ikväll på Xfactor gör liksom inget då.
 
Annars har jag idag vart och tagit passfoton (till student-ID) och ja.... det är väl ungefär det. The sweet life. För jo, just nu känns livet rätt så fint asså. Det är jul (jo det är jul. Det är fan november så våga inte säga emot!), jag är omringad av fina människor, jag åker till Kalifornien om två dagar och jag fick idag en gratis ögonskugga från Nelly. Jag borde inte klaga och det tänker jag inte göra heller! :)
 
Det var allt för idag, ta hand om varandra finisar. Puss! xoxo
 
 
 

RSS 2.0