resumé

Jag tänker inte ens försöka mig på någon årsresumé. Kan väl bara säga att det har vart ett helt okej år. Inte jättebra men verkligen inte jättedåligt heller.
Det bästa under 2009 har definitivt vart veckan i New York i april och Bruce Springsteen på stadion i juni. Världens största metropol och världens bästa musiker. Inte illa.
Jag har börjat gymnasiet, träffat en massa nya underbara människor. Tappat kontakten med några. Sånt som händer.

Nyår är som vanligt sjukt överhypat, och jag förstår inte riktigt människor som behöver ett nytt år för att ändra på allt de inte är nöjda med. Idag -  den 31 december 2009 - och imorgon - 1 januari 2010 - kommer vara precis likadana. Inga stora förändringar, bara några siffror hit och dit. 

Men för att följa upp lite, 2010! Jag kommer äntligen komma härifrån. Jag kommer göra lite mer än så. Jag kommer, helt själv, flytta till det där stora landet på andra sidan Atlanten. Främmande kulturer, främmande språk, främmande människor... låter hur sjukt läskigt som helst. Och jag kan inte älska det mer än vad jag redan gör. Det är lite svårt att beskriva hur mycket jag verkligen längtar tills augusti. Åtta månader, det är ju ingenting! 
2010 kommer bli så jävla bra. Hej då little land of lagom, hej då mellanmjölk! Hej då förbannade jantelag! Hey passion, hey pride. Hey hopes and hey dreams. Hello future.

Istället för ångest - film

     

Istället för att ha fetingångest inför det nya året (don't get me wrong, 2010 kommer bli awesome aight, men ändå. Alltid denna ångest för att ett helt jävla år har gått - igen! Och vad har jag gjort? Vad fan har hänt? I n g e t jävla t i n g. Så...) så har jag sett på en hel del bra jävla filmer.

Burn after reading (egentligen inte så bra som jag trott, men Brad Pitt är så jävla bra, och hans karaktär så förbannat rolig!)

Flickan som lekte med elden (sämre än män som hatar kvinnor, men ändå förvånandsvärt bra, igen. bland de bästa svenska filmer i alla fall)

All the boys love mandy lane ("som en blandning av O.C och fredagen det trettonde"... tja. rätt underhållande ändå.)

Milk (SÅ BRA!!!! handlar om harvey milk, USA's första öppet homosexuella politiker. Världens sötaste. Sean Penn är hur jävla bra som helst, och han och James Franco borde bli ett par på riktigt också...)

Inglourious basterds (haha, ja, den är precis lika bra som alla säger. Och återigen - brad pitt! hahaha oh my)

Mer intressant är så blir det verkligen inte nu. Vi ses, hejdå!


Come on feel the ILLINOIS!

Fick ett brev från EF idag.
Jag kommer att bo i Illinois! Familj vet jag ännu inte, men mina lokala representanter heter Mike and Lynn Holmes! haha :)
Shit, detta känns så jävla verkligt nu. Nerverna spökar redan lite, men FY FAN vad jag längtar. Varenda liten cell i mig vill bara iväg nu, nu, nu! Åtta månader kvar... sedan bor lilla jag i stora USA. Midwest. Folk är ju som trevligast där, sägs det? Illinois, Ohio, Indiana, Kentucky... Det är ett perfekt läge. Rätt centralt, men ändå inte Nebraska/Wyoming/Utah-desert. Rätt nära många storstäder (för att jag kommer att hamna i någon rural håla är ju säkert ;) som springfield och chicago. Jag är SÅ nöjd :)

Annars, DAN FÖRE DAN idag ju! Aka lilljul! Om någon timme åker vi ut till faster i vånga. Julmat och norsk julafton (=det där "paketspelet", ni vet... vi har som tradition att spela det varje lilljul). Imorgon är det då julafton, och GOD JUL på er alla!
Joyeux Noël, feliz navidad, merry christmas, hyvää joula and so on and so on.
Är på landet typ hela lovet, så vi hörs sen!
Pussbye.


Future Home state!


Om jag säger...

Events:
Oasis i globen, Springsteen på stadion, Krunis på Vaxkupan och Coldplay på stadion

Album:
Markus Krunegård - Prinsen av Peking
Markus Krunegård - Lev som en gris dö som en hund
Phoenix - Wolfgang Amadeus Phoenix
Pete Yorn and Scarlett Johansson - Break Up
Deportees - Under the pavement the beach
Hockey - Mind chaos
Dirty Projectors - Bitte Ocra
Owl City - Ocean eyes
Peter Doherty - Grace/Wastelands
Arctic Monkeys - Humbug
JJ - JJ No 2
Girls - Album
Kent - Röd
[Ingenting] - Tomhet idel tomhet
Morrissey - years of refusal
Bob Hund - folkmusik för folk som inte kan bete sig som folk
Jamie T - kings and queens
Existensminimum - OK boys
Bruce Springsteen - working on a dream
Depeche Mode - sounds of the universe
Camera Obscura - my maudlin carreer

Låtar:
Dystra utsikter (markus krunegård)
Dålig på vardag (markus krunegård)
Lisztomania (phoenix)
Blackie's dead (pete yorn and scarlett johansson)
tell it to me like you told it to them (deportees)
put the game down (hockey)
stillness is the move (dirty projectors)
vanilla twilight (owl city)
arcady (peter doherty)
cornerstone (arctic monkeys)
from africa to malaga (jj)
laura (girls)
svarta linjer (kent)
medan vi sov (ingenting)
it's not your birthday anymore (morrissey)
tinnitus i hjärtat (bob hund)
368 (jamie t)
mirrors (existensminimum)
the wrestler (bruce springsteen)
wrong (depeche mode)
forests and sands (camera obscura)
summertime clothes (animal collective)
love has left the room (a camp)
runaway (yeah yeah yeahs)
no way (sonic youth)
beach (mew)

... Så har jag sammanfattat musikåret 2009.
Rätt godkänt, måste jag säga. Se musicwelike för en kommande top 20-lista.  
GOD JUL!
Jag kommer inte att blogga så mycket nu under lovet :)

Jullov!

Nu så är det äntligen lov alltså! Liite vemodigt är det, jag känner att jag fan kommer att sakna de bra och fina 93:or på De Geer när jag åker till USA. Eller, alla på de geer! Världens finaste skola med världens finaste elever. Kärlek, alltså!

Avslutning i S:t olai, frivilligt, men det är klart att man går. Jag blev alldeles paff och VARM i hjärtat för att våra musikesteter är så galet jävla bra. Jävligt proffsiga jazzversioner av diverse jullåtar, världens power-kör. Och så killen som sjöng "o helga natt" så att jag fick gåshud ända till öronsnibbarna. Galet! 

Sedan fika på Espresso House med Cornelia, Ramin, Jessica, Hk och Rasmus (och lite emilia). Starstruck så det tjöt om det när marcus birro klev in, haha! Nu har vi alla en fin servett med en gullig julhälsning från honom på, haha! Jordnära och galet mysig kille är han också. ("shit, det här måste jag blogga om!")

Sedan träffade jag mor min på stan och handlade lite julklappar till diverse personer. Ikväll blir det chirre framför antingen corpse bride eller lemony snickets berättelse om syskonen boudelairs olycksaliga liv (lång och jobbig titel, aight. och jag vet inte om jag stavar rätt på "boudelair", men orkar inte kolla upp det). 

Imorgon kommer mina kära syskon hem, allihopa (wow, två stycken). Och jag har JULLOV i tre veckor! AIGHT! Ska hinna läsa ut the picture of dorian grey samt skriva klart min utredande uppsats på svenskan, annars är det lungt. 
Du och jag hörs och ses, ha det fint! xoxo 

Stinamjaooouu!

Idag hade vi NV-kampen, och det var kul det! Haha...
Att jag hamnade i en grupp där jag var ensam etta med tre treor var dock inte till min fördel... De utnyttjade mig rätt hårt liksom!
Jag hade trott att det skulle handla om lite mattekluringar och sånt som vi skulle göra... men icke. Plötsligt sjöng jag solo till "too sexy" och "oops I did it again", dansade thrillerdansen, pussades, målade nos och morrhår på oss, snodde julkulor från skolans gran. Och sedan var det någon som slickade på mitt bröst.
Vi vann inte. Inte alls... :( Men det var rätt skoj ändå, haha!

Kul att jag glömmer att jag är målad som en katt också, så jag gick hem genom stan med det... Jag tyckte väl att folk kollade konstigt på mig! Haha, jag antar att allt detta kallas att "bjuda på sig själv"... well, there you go.
Imorgon är det avslutning och looooov! Aight! :D

Nu ska jag käka lite, kissen är hungrig. Oh my...
Ses, pusshej!


Ni ser... charmigt aight!


You know me, I'm a giver

Hej där!
En aning förkyld är jag alltså. Näsan rinner i ett, och när jag inte nyser så hostar jag. Sitter just nu iklädd SJUKT fula raggsockisar (förlåt mormor...), ljusblåa pyjamasbyxor, randig tröja, halsduk, tomteluva, varm fleece och fingervantar. Vi har det så förbannat KALLT i vårat hus! Nästan värre än i skolan...

I alla fall. Idag hade vi lite betygssnack i skolan. Kirrade mvg på globalkunskapen i alla fall, hehe. Krister var lite mer tveksam, shit. Han sade faktiskt att jag vägde lite tyngre mot mvg:et, men att han skulle "prata med sina kollegor"... Jaha. Jag ska bli noga granskad, alltså.

Annars, ja... mysfika och lekar på franskan, gym på idrotten och farmville på svenskan. Imorgon har vi engelska och sedan NV-kampen. Och på fredag är det aaaavvvvsssllluuuutttnnniiinnnggg! Helt sick att det redan har gått en termin av gymnasiet. Vart sprang tiden iväg och gömde sig?
Helt sjukt är också att det snart är 2010, a new decade och grejer. Hjälp. Men 2010 kommer bli underbart, det har jag bestämt mig för. Jag ska ju trots allt ut på mitt största äventyr (barnbok!) och flytta till ett annat land på en annan kontinent och bo i en helt främmande familj. Ser så jäkla hårt fram emot det alltså!

Men innan det ska jag välja IV-val till tvåan. Har redan bestämt mig tror jag. Filosofi A, Filmkunskap, och sedan antingen skapande svenska eller etik- och livsfrågor. Eller kanske astronomi? Hum, intressant!

Och innan DET ska jag fira jul. Slog nyss in en massa paket till syskonen mina. Som kommer på lördag.
Yep, that's that. Vi ses och hörs, ha det fint :)


eyecandy

Det är något seriöst fel på mig va? Ajdå...


Törnrosas prins (dålig bild, men ja, ni fattar) och Mattan (i Aladdin) är så söta och charmiga att jag smälter lite... NI SER!!!!!! Fel på hjärnan, fel på hela mig, men det är okej. Fick i alla fall MVG på historiaprovet om renässansen, ASGLAD! Och så är jag färdig med min Fair Trade-uppgift vilket innebär att jag inte har något att göra förens nästa ÅR!
NU blir det Corpse Bride. Puss!


pure and simple


Peter Doherty - Arcady

Underbar låt alltså. Can't get enough of it.
Annars då. SNÖ i Norrköping - awesome! Kallt är det också, och jag älskar det! Dock inte lika nice att jag känner att jag snart kommer att halka och dö där ute... halt som satan (på gatan, fint rim IH! :D).
Dock har det fått mig lite småsjuk. Eller ja, min hals är totalt ur synk alltså. Känner på mig att jag kommer att vakna upp imorgon utan någon röst...

Annars, sista veckan i skolan innan lov! Och vi har absolut ingenting att göra på lektionerna... Jag är sjukt sur för att jag bara fick vg+ på mitt naturkunskapsprov, och inlämningsuppgiften blev jag sjukt onöjd med. Screw mitt mvg säger jag, vi får se vad Krister tycker om saken...
Och när det gäller globalkunskapen har jag verkligen ingen jäkla aning om vart jag ligger. Så, det ska väl bli spännande att få reda på det kanske.

Julmys och NV-dag på torsdag. Då tvåorna får leka runt lite med oss små ettor och de stora treorna. Kan bli kul!
Aja, ha det fint och så annars. xoxo


Snälla jag!

Idag har jag vart så himla snäll!
För det första har jag städat mitt rum för typ andra gången i mitt liv... Och helt utan att klaga! Sedan har jag gått till bibblan och lånat en bok till Ellen. Hon är lycklig som har mig, alltså! ;)
Snart ska mamma och jag baka ännu mer julgottis. Ser ni så snäll jag är eller? Shit, snart kommer jag att börja hjälpa små tanter över gatan också!

Men oroa er inte - detta kommer ta slut lagom till typ nyår :) Passa på att njut, nu. Njut, njut, NJUT!

Pusshej.

Idolfinalen

Jag tycker att Calle är ungefär tusen gånger bättre och häftigare än Erik, men jag unnar ändå Erik segern, för den är han värd! Han är en fantastisk sångare och allt han gör känns så äkta och bekvämt (förutom de tårdrypande sockersöta tack-talen, uh!), och han platsar till 100% i Idol.
Så, för en gångs skull är jag väldigt nöjd med hur finalen slutade.
Lite på grund av att ja, ni vet grejen... tvåorna. Calle har verkligen tagit mig med storm, och jag är så KÄR i killen! Älskar hans attityd, hans "dans", hans röst, allt! Ser fram emot de eventuella (eller, ja...) album han kommer att släppa i framtiden, för jag tror att de kommer falla mig precis i smaken. Han är ju som en svensk Bruce Springsteen liksom!

...Och som vanligt var vinnarlåten så himla dålig att det nästan är pinsamt. Misstänkt lik Halo ibland också, aight?

Aja. Ha det fint, I'm out! :)

Where will you study next year?

I USA, såklart!
Idag fick jag två julklappar av EF; en t-shirt och en studentkalender. Samt information om den hälsoundersökning jag måste göra. Och alla dessa jävla vaccinationer, jag är trött på att agera nåldyna! Seriöst. Två gardasilsprutor och en svinis under detta halvår. Nästa blir värre - en gardasil, tre hepatit B och så en mot smittkoppor. VAFAN! Suckz.
Anyhow.

Jag är så himla glad, på strålande humör och mår så himla bra just nu :) Ska snart ner och julbaka lite med mor min, mys!
Att den där naturkunskapsuppsatsen ska vara inne på måndag och att jag inte ens har börjat med det, rör mig inte alls. Jag ska bara flumma runt kring tre påståenden, därför behövs det inte så mycket fakta ;) Sånt gillar jag!

NV-slaget på torsdag, och avslutning på fredag. Nästa vecka kommer nog att bli brabra den med :)
Ha det bra, pusshej!


Min fina EF-tröja ;) Detta är alltså baksidan, framsidan är helblå. Exiting! :D


Smartass herself

Egentligen gillar jag nog att ha självlås på dörren här hemma, men i vissa fall förbannar jag det... Som i dag till exempel. Du har precis stängt igen dörren och inser att helvete... nycklarna ligger kvar på bänken i hallen. Okej, bra...
Så, i dag har jag fått snylta såväl mattebok och miniräknare som papper från stackars Emilia. Och så fick jag vandra runt i en halvtimme i väntan på att mamma skulle komma med en nyckel till mig. Och hon kom till sist, thank Vishnu.

Annars har jag inte gjort så mycket idag. Dekorera FarmVille med SNÖ och juldekorationer, AWESOME!! Haha. Tur att 580 var ledig, för i helvetets sal (390) funkar inte FarmVille på någon dator... Cp-sal alltså.

Anyway, när mor kommer hem om cirkus en timma ska vi ner på stan och julshoppa lite...Till mina syskon och kusiner och kusinbarn och hela den svängen. Jag? Jag har inte en enda jäkla julklapp i säckarna än så länge... Till och med mormor har två! Vafan! Fast jag kan ju grejen, såhär är det varje år. Jag spurtar i slutet, och vinner till sist. Thank Vishnu, again.

IMORGON är det fredag igen, nice! En vecka kvar i skolan innan lov :) Vi har ingen franska och ingen naturkunskap, så det blir en kort dag med bara idrott och engelska! Ska väl läsa ut A Christmas Carol i kväll...

Nä, nu ska jag spela collide (howie day, brabra låt) på min akustiska. Ses.


med andra ord

I mitt land får man inte vara för mer
Det här är Sverige, snälla gråt när ingen ser
Det finns inga ord på det här jävla språket
Det finns inga ord för att vi andas, tänker, känner samma sak


Det går väl lika bra med selleri?

Här sitter jag i min lilla tomteluva, med Nisse (tomtenisse-docka) brevid mig, lyssnar på julradio.se och pluggar ingen naturkunskap. Nej, och ångest, panik eller dåligt samvete har inte inte för det. Jag började faktiskt plugga redan klockan sju! Och slutade vi åtta, då tyckte jag att jag faktiskt kunde det mesta. Det tycker jag fortfarande ;) Är SÅ stolt över mig själv som faktiskt tog tag i skiten och pluggade när klockan var sju, inte halv tolv. Har dock liiite panik inför provet imorgon, det känns som om jag måste kirra ett mvg alltså... Krister skrev dock på mitt utvecklingssamtal att jag låg på mvg, men ändå. Jag känner mig inte säker någonstans! Det är ju bara... fyra naturkunskapslektioner kvar. För evigt. Det ska bli skönt att börja med naturvetenskap "på riktigt", och inte flumma runt såhär ;)

Nu ska jag fortsätta att sprida stämning runt mig, innan DH börjar. Ha det fint och grejer!


Har på mig en nyinköpt tröja från Topshop. Shoulders, shoulders, shoulders! Posarbilden den andra... med mina putläppar, haha! De ser faktiskt ut så... :(


Mycket jul nu, jag vet...

...men jag kände att jag bara var tvungen att visa lite mer av mina paint-skills. VISST ÄR DENNA FIN, PÅ RIKTIGT? Hallå, jag är lite stolt faktiskt... För er blinda jävlar, och konstfacister, så är det Rudolf med Röda mulen. Såklart!


Lite korta och knubbiga ben kanske han fick... men ändå! Söt! (plus att jag råkade använda en för tjock pensel på kroppen...)


hur man skapar julstämning

Idag när jag gick hem från skolan regnade det, det var blött och lerigt och jävligt, och cirkus 6 plusgrader. Norrköpingsborna är jäkligt dåliga på att julpynta, det är i väldigt få fönster som man ser ljusstakar eller stjärnor. Jag kände mig så himla nere, och julstämningen var LÅG för första gången i mitt liv. HEMSKT!
Hur gör man då, undrar ni kanske? Jo, det ska jag berätta.

1. Sätt på lite stämningsfull julmusik (absolute christmas är absolut den bästa julskivan, men EMD och julradio.se är också bra)
2. Värm lite choklad (INTE billig pulver-o'boy, utan riktig choklad gjord av kakao och socker) med vispgrädde i.
3. Ta på dig ett par fluffiga mystofflor, ta på dig din tomteluva och svep in dig i en röd och mysig julfilt.
4. Julpynta lite hemma. I mitt fall blev det att hänga lite hemmagjorda tomtar och "vetekransar" lite överallt här hemma.
5. Tänd stearinljus!
6. Julpyssla! Jag har gjort tiotals julkort och julteckningar, även fast jag inte kommer att använda några av dem. Men att skriva "god jul" på glittriga tomtar skapar mer stämning än vad man kanske tror.
7. Pyssla ihop en "nedräknare", rama in den i glitter och sätt upp den brevid din säng tillsammans med en röd bläckpenna. Kryssa i en ruta varje morgon, fram tills julafton såklart!
8. Är du inte färdig med alla julklappar än? Perfekt att tänka ut dem då! (ett tips är att kolla på roliga hemsidor såsom bluebox.se och coolstuff.se) Alternativt slå in presenter som du redan köpt.

Det där är bara några av alla de jultips jag går runt och bär på. Jag har följt dem alla, så nu sitter jag här, ritar pepparkakshus i Paint, dricker julmust och har ett stort, juligt, leende på läpparna igen. INGENTING, inte ens gråa utsikter och regn kan förstöra min julkänsla. Så är det bara. Och kom ihåg att julen blir vad du gör den till ;)


HUR FIN? Jag har gjort den helt själv, i paint :D Vad säger ni, årets julkort eller? ;)


GOD JUL!

HAHAHAHAHAHAHHA

GOD JUL önskar fyra elf-stinor och en elf-ellen! Detta GÖR eran jul, klicka bara på länken! hahahha :D

Göteborg stad

Efter en helg i Göteborg är jag nu hemma i Norrköping igen. Jag har haft det väldigt kul och bra! :)

I fredags var det ju Idol på Scandinavium! Det var väldigt kul, verkligen. Nice att se hur allting "går till" också, med tv-inspelningar och dylikt. Allt det som man i tv-sofforna tror är spontana applåder och buande, är ju inte så jäkla "spontant", haha. Drygt en halvtimma innan det började gick en snubbe igenom precis allt, typ "om juryn säger något dåligt ska ni bua". Och han sade även åt de på parketten att "sträcka sig desperat efter kamerorna", haha, yes...
I pauserna var det underhållning i form av utslagna idoler. Mariette (because the night), Rabih (you are not alone), Reza (superstar) och Eddie (beautiful day).

Och reslutaten då - JA! ÄLSKADE jävla CALLE!! Och att se Tove åka ut var det bästa jag någonsin bevittnat i Idolhistoria. Drömfinal på fredag, typ. Calle, åh Calle, SÅ bra är han!

Igår, lördag, så gick vi först på stan lite. Är nästan färdig med alla julklappar, har bara mamma kvar att köpa till... Och så gick vi på jul på liseberg också. Smockat med folk var det, men mysigt ändå. Trots fakesnö i stället för riktig ;)

Men som sagt - lyckad helg. Nu ser jag fram emot en ny vecka med naturkunskapsprov, franskaprov, globalinlämning och en massa annat härligt. Eh...
Ha det fint och grejer, cheers!


SÅ bra! ahah

Owl City

Jag har blivit helt förälskad i Owl City. Skitsöt elektronisk musik med charmiga texter. Lyssna på "fireflies" (som ni kanske har hört förut, den går rätt ofta på typ mtv...) och "the bird and the worm". Cheery!

Imorgon åker jag f.ö till gbg! Ska bli så kul :)
Kom och tänka på en sak bara, jag har fan aldrig vart där under vintern. Eller någon annan årstid än sommar, för den delen. Strange... Det är verkligen en sommarstad för mig, undra hur det ser ut när det är kallt i Göteborg...?
Idol på Scandinavium imorgon kväll, julmarknad på liseberg på lördag, och förhoppningsvis lite (jul)shopping. Lis och jag ska väl hitta något bra åt våran broder. Det kan han behöva ;) 

Är ju ledig hela dagen imorgon. (Får dock ingen sovmorgon eftersom mamma och jag måste åka vid åtta...). Men hey, vad missar jag? Franskaprov (hehe...), 40 minuters naturkunskap och folkdans på idrotten. Det sista hade jag dock velat vara med på (hallå! skitkul ju!) men okej... bu-freaking-hu. 

Idag såg vi på "A christmas carol" (den svartvita versionen från 1938) på engelskan. SÅ bra! Jag vill verkligen se de nyare versionerna också. Älskar det, älskar det! Disney-versionen med Joakim von Anka som mr. Scrooge är dock läskig... och mycket sorgligare än denna som vi såg! 
Håller på att läsa boken också, den är hur bra som helst den med. Kanske för att allt som har med julen att göra attraherar mig? Nja. Vet inte. Jag gillar Dickens, helt enkelt.

Aja, ha en fin kväll. Det ska jag. Och jag ska försöka vinka till er i tv imorgon kväll ;) (min systers värsta mardröm btw, att vi hamnar i tv. Jag som hade tänkt fixa en stor, blinkande skylt där det står "CALLE ÄGER" på, haha. Han ska btw köra "walking in memphis", och det gör mig så glad. Hans version av den är SÅ bra, och går varm på min Spotify...)


Owl City - Fireflies

hm...

Förstår ni hur jag går under av mysighet just nu?
Det är kallt ute. Flera minusgrader, och en massa frost som glittrar. Ser nästan ut som snö. Rök när du andas. Snorhala isfläckar på gatorna som nästan dödar dig. Blöta strumpor då Conversen inte pallade trycket. Allt det där gör mig så förbannat lycklig! Argh! Snälla Vishnu, säg att det håller i sig under i alla fall hela december! Lite snö vore inte helt fel, men sålänge det är KALLT och inte plusgrader och regn så är jag nöjd.

Mm... Man blir ju annars lite deprimerad. Vi sysslar ju med energikällor ur en miljösynpunkt på globalkunskapen, svenskan och naturkunskapen just nu. Och när du läser runt om alla de olika källorna inser du att jeez, det finns ju inget som funkar. Inget är bra. Antingen spyr de ut koldioxid, ruinerar hela länder, skövlar skogar eller förstör ekosystem. Det spelar ju ingen roll om vi skippar allt som heter olja och andra fossila bränslen, det vi en gång kallade "miljövänligt" visar sig inte vara så jäkla rent i längden. Kul. Vi kommer dö. Men det stör mig absolut inte lika mycket som tanken på att ha ett regnigt december med 10 plusgrader...

Därför så njuter jag extra mycket av denna kyla just nu. Jag skulle ju trots allt hellre ha vinter året runt än sommar dito...

 


miss piggy

min. arm. aj!
Tog det där jäkla vaccinet idag. Mot svinisen. Själva sprutan gjorde ont. Inte det ondaste jag har vart med om, men ont, helt klart. Men det är värken efter som DÖDAR mig! Hela min arm har konstant bultat sedan jag tog sprutan för snart sex h sedan. Och nu har jag käkat en massa piller, men i skolan hade jag en huvudvärk som kan döda, plus att jag känner mig lite småyr och jävligt låg och seg. Jag känner mig som en stor fet jäkla biverkning. Det är väl bara febern och illamåendet som fattas...

Och mitt i all den misären skulle jag göra ett fett historiaprov. Som faktiskt gick väldigt bra, haha! Eller, det känns så i alla fall. Men om det visar sig att det gick åt helvete har jag något att skylla på... För jag var verkligen rätt borta när jag skrev det... haha.

MEN, för att lämna allt sådant. Ni vet väl vad det är för dag idag????
Första december, indeed! En av årets mysigaste dagar, efter själva julafton då. Eller what the heck, jag gillar alla dagar från och med att julpyntet på stan sätts upp!
I alla fall. Fyra adventskalendrar (choklad, bingolotto, tv och radio!) fick jag öppna i morse, och så var det ju julkalendern på tv! Ni tror väl inte att en sådan christmas geek som jag skulle missa det? Pah!
Längtar tills på lördag då jag ska på lisebergs julmarknad med mamma och lis! Ih :) (rätt nice att jag får vara ledig hela fredag också, ehe!)

Nu sitter jag här och njuter av att inte plugga, även fast jag egentligen borde göra både matte och naturkunskap. Men, det kan vi ju ta... någon annan dag, aight! ;)
Ha det så bra, glad första december på er! xoxo



RSS 2.0