Lotd: time is frozen

Dagens:

Ögon: 
Benefit creasless cream "holy smokes"
MAC "woodwinked"
Chanel "le volume de chanel" mascara (sample... Som s ö g)
MAC ricepaper

Kinder:
Bourjois bronzing powder
MUS blush "cherry blossom"
Bella Pierre highlighting powder

Läppar:
Rimmel lasting finish lipstick "pink blush"










Lotd: story of My life

Idag: har köpt lite halloween-tillbehör och andra random grejer på stan. Imorgon drar uk3, nästa kurs, igång. Let's goooo. Har sett ut såhär idag iaf!

Ögon:
Lumene beauty base eyeshadow primer
Bourjois bronzing powder 
MUS MS satin
MUS MS cosmopolitan
MUS MS cupol
Maybelline lasting drama gel liner
Maybelline big eyes mascara

Kinder:
Bourjois bronzing powder
MAC blush springsheen
MAC MSF Lightscapade

Läppar:
MUS lipgloss wand orchid







Lotd: tastes like chocolate

Har inte gjort några ordentliga sminkningar på aslänge, så idag lekte jag lite... Here it is:

Ögon:
The balm put a lid on it
The balm nudetude palette (sassy, seductive, sultry, sexy och serious)
MAC red brick
Isadora inliner kajal dark indian Brown
MUS cake eyeliner black 
Soap and glory thick and fast mascara

Kinder:
Bourjois bronzing powder
Benefit blush rockateur
MAC MSF soft and gentle

Läppar:
MAC lipliner lasting sensation
MAC pro longwear lipglass love love love 









he's got a girlfriend anyway

 Taggar: sjuk, hemma, tycker jävligt synd om mig själv. lyssnar på dessa (plus the 1975, lyssna på chocolate, sex, robbers och Girls GALET BRA, och linen "he can't be what you need if he's seventeen" prickar jobbigt nära) och ska se på Disney. puss och hostig feberkram.
 

what happened to just messin round?

Hej hej bloggen, läget osv? Finfint här. Förutom att jag vaknade upp med världens halsont och täppt näsa, los perfectos med tanke på tentan vi har på torsdag........... Jag villvillvill inte plugga! Jag orkar inte! Har i princip redan förberett mig på att kugga. Denna tenta ska vara übersvår, förra året kuggade 80%, såatteee... har inte jättehöga krav på mig själv vilket är awesome.
 
Helgen då! Var i sthlm och hälsade på lite saknade tjejer. Shoppade lite för mycket på Sephora med Emilia (smart tjej jag är också, skulle köpa Benefit bad gal waterproof mascara, kommer hem och öppnar den och inser att ojdå, det var visst bad gal waterproof eyepencil......... Och den var inte ens bra!) och sedan drog vi till Alvas place i stan för lite förfest innan det blev Ambassadeur. Ett helt ok ställe faktiskt, om än lite smått (eller var det nån stor grej vi missade?) och skitsmå, asdyra drinkar. Men bra musik, bra dansgolv, snyggt inrett och en smått galen belgare/schweizare/whatever. Kvällens fyllekleptomani (asså whyyyyy?) resulterade i en mössa och ett vinglas. Min låda med snodda grejer (ja jag sparar dem) börjar bli full (no pun intended) nu. Måste ta tag i mig själv.
 
Ja, det var väl ungefär vad jag ville dela med mig av. Saknar praktiken. One bad thing about it är att man känner noll studiemotivation efter... Vill ut och jobba NU liksom! Och vissa söta små tonåringar (fast inte) sätter sina spår, hur patetiskt och opassande det än är HEHE. Nä, nu ska jag begrava mig under en filt, fortsätta att inte plugga och se på massa avsnitt av Awkward i stället. Jo, har börjat se den serien. Den är totalt IQ-befriad och jätteklyschig men enkel att se på och perfekt med 20 min-avsnitt. Tonårsdrama i amerikansk high school-miljö? Det är ju ma ting liksom, hur pinigt det än må vara. Och imorgon släpps det nya avsnittet av PLL! Can't wait, satan vad spännande det var sist! Lär ju inte bli så mycket Piaget eller Kohlberg eller Vygotsky imorgon heller märker jag... aja.
 

they're just girls, breaking hearts

Och där var praktiken över. Kort men händelserik! Jag längtar redan sjukt mycket till i vår när jag har nästa praktiktillfälle, då i en mycket längre period... Förhoppningsvis kan jag till och med få komma tillbaka till bråvalla, det vore underbart! Man hinner uppenbarligen bonda rätt rejält med eleverna under en vecka. Shit asså! Vilka karaktärer det finns! Idag var det lite sentimentalt. Jag är överlycklig över att ha fått jättebra omdömen av min handledare (som f.ö var underbar! En sådan superbra lärare och PERFEKT för de elever hon tacklar varje dag. Plus att hon är 29 år och behörig i sex gymnasieämnen. Hallå?!?!?!? Galet) och finfina kommentarer från eleverna ("Stina, jag önskar att du var vår riktiga lärare!" åååååh vad fina de ääääär) och en massa myskramar. Tonåren är fantastiska alltså. Elaka, otäcka, obekväma och konstiga men åh så fantastiska. Ser fram emot att få möta dem varje dag i resten av mitt liv. Stor känsla.
 
Annars då? Imorgon har jag tidigt seminarium (eller "tidigt"... det börjar kl 10. Men jag är van att de börjar kl 13. Å andra sidan har jag ju börjat 7.30 varje dag på praktiken så detta ska jag nog klara av...) där min fina lilla studiegrupp ska spela upp vårt rollspel om humanistiska läroteorier i klassrummet. Jag ska spela mobbad. Känns bra osv, eeehhe.
 
På lördag åker jag till Stockholm! Ska hälsa på Emilia (och Alva och Paula! yay!) och vi ska shoppa (asså sephora... say no more...) och så blir det en utgång på kvällen. Kan ju bli intressant att se vad storstaden har att erbjuda! Blir säkert kalas.
 
Men nu, nu ska jag duscha. Och sova. För hur kul det än är att vara lärare i en gymnasieetta så är det också helt sjukt utmattande, och med lite spinning på det kan jag lova att jag sover gott om nätterna. Har absolut noll roliga bilder att bjuda på så ni får lyssna på min favoritlåt just nu i stället - så jäääävla bra! Ha det fint osv. Pusspuss!

#lärarvardag

Jag måste bara säga: FAN VAD KUL DET ÄR ATT VARA LÄRARE! (har fått en thing för att skrika ut saker i början av inläggen tydligen) Alla borde få prova på det, då lovar jag att vi skull ha mycket mer konkurrens om platserna på uni... Ja, jag har då haft tre dagars praktik på fordon. Långa arbetsdagar (7.30-17) och jag är så jävla trött när jag kommer hem, men som sagt... shit. Det är så himla givande. Jag känner redan nu ångest inför att lämna de små liven (ok, de är inte så jäkla små... många är i min ålder och några till och med äldre... men ändå!) nästa vecka (har praktik måndag och onsdag också). Hur ska jag klara att vara mentor till en klass, följa dem i tre år och sedan bara bye bye när de tar studenten? Ångest-heartbreak vart tredje år, hellooo!
 
Jag var ju rätt så skeptisk till hela fordon-grejen innan jag kom dit... kul, nu får jag jobba med ett gäng nötter, typ. Och visst, det är ju inga Einsteins som sitter där. Många har stora problem med inlärning såväl som diverse sociala problem och nivån på lektionerna kan ju inte direkt jämföras med den som vi hade på våra lektioner när jag, som gick natur, gick på gymnasiet. Det är många som har F i betyg och ännu fler som kanske borde ha det... Men ändå! Det handlar till 95% om att de är omotiverade. De kan om de vill, liksom. Och den utmaningen som ligger i att ta dem dit är fantastisk. Det är även sjukt nyttigt för mig att se hur det faktiskt kan se ut på gymnasiet. Det är ju rätt långt ifrån den verklighet jag levde i när jag var där själv, med ångest när man fick vg'n och fem minuters-kvartssamtal en gång om året liksom. Nu har jag suttit med på möten (med föräldrar, socialen, psykologer och dylikt) varje dag. Långa möten. Man får höra om riktigt tragiska grejer som får det att verkligen värka i hjärtat på mig. Men sen kan man se samma elev lugnt sitta och skriva engelska verb i ing-form dagen efter och då blir man varm i stället. Jag är nog trots allt rätt så glad över att jag ska bli biologilärare och därför förmodligen främst kommer att ha naturklasser... För jävlar vad jobb detta är. Det tär, såklart.
 
Ja, nog med novell om detta. Jag är bara så tagen av vissa elever, deras bakgrund och hur de är idag. Det är sjukt inspirerande!
Nu är det fredag och jag skulle kunna dö så trött är jag. Att få slippa gå upp kl halv 6 i helgen ska bli så jääävla skönt. Vi hörs hörni! Puss och kram.
 
 
 
 
 
 
 

båååårrrrddddd

DET ÄR SÅ JÄVLA SKÖNT ATT INTE HA TANDSTÄLLNING LÄNGRE.
 
Såja, nu har jag skrikit ut det litegrann. Nu är jag redo att tackla ett gäng 16-åriga fordonskillar imorgon! Lära dem lite engelska kanske? Vi får väl hoppas det i alla fall. Livet som lärarstudent är nervigt men åh så kul och givande. Get back to me tomorrow, ehehe.... Börjar 7.30 hela veckan btw. Och kul grej: det tar längre tid att pendla till bråvalla än till Linköping. 30 min på en lonely spårvagn och sammanlagt drygt 15 min gång till och från den. Jag måste alltså gå upp....väääääldigt tidigt. Usch. Kidsen better be kind to me, för jag är ingen morgonmänniska, åh nej...
 
 
FÖR ÖVRIGT. Tänkte såhär: den ena Ylvisbrodern är ju rätt snygg. Sen kollade jag upp det och it turns out att han heter Bård. Alltså, Bård. Bård Ylvisåker. Han är norsk och han heter Bård... Tyvärr älskling, det kommer aldrig att funka. BÅRD!?!?!?!? Kom igen liksom! Oh.....
 
Nu: bjuder på lite random bilder på mig och från i helgen. Ha det så fint ni, och wish me luck tomorrow!
 
 

you've got the luck of a kennedy

YO BITCHES (ja jag ska våga kolla igenom sista breaking bad-säsongen... har en sån ångest inför att serier slutar, det är det värsta jag vet! har ännu inte sett de tre sista avsnitten på sista Lost-säsongen för att mitt hjärta inte klarar av sådana goodbyes) vet ni vad det är för dag idag? Totalt irrelevant fo shizzle, men jag tänker säga att det är october 3rd och med det langar jag tre anledningar att vara glad. Idag, imorgon och kanske till och med på lördag. Here you go:
 
1. Imorgon klockan sju och trettio svensk tid försvinner de vackra (nja) och bekväma (nej) metallsakerna som bott i min mun de senaste 2,5 åren. Ja, vänner, imorgon vid lunchtid är jag no more ms braceface. Jag ska nog äta både äpplen och morötter och seg kola och tuggummi för att fira det. Herregud vad det ska bli skönt!
 
2. Nästa vecka har jag VFU. (Eller ok, gymnasiekids har tydligen studiedagar måndag och tisdag så jag kör onsdag-fredag och sedan måndag och onsdag v.42) JAG FÅR VISTAS I GYMNASIEMILJÖ IGEN!!!!! I snart 1,5 år har jag varje dag längtat efter det (yup, i'm that nerdy........). Kan ni förstå??? Oh sweet lord.
 
3. Och ja, Emilia och jag har kirrat biljetter till One Direction i Sthlm den 13 juni nästa år. Såatteeeeeeeeeeeee om inte det är en anledning till att le så vet jag fan inte asså.
 
För att summera detta: tandställning, gymnasiekärlek och pojkband. Är jag 20 eller 16? I just don't know #livskris
 
 
 
 
 

RSS 2.0