hur man skapar julstämning

Idag när jag gick hem från skolan regnade det, det var blött och lerigt och jävligt, och cirkus 6 plusgrader. Norrköpingsborna är jäkligt dåliga på att julpynta, det är i väldigt få fönster som man ser ljusstakar eller stjärnor. Jag kände mig så himla nere, och julstämningen var LÅG för första gången i mitt liv. HEMSKT!
Hur gör man då, undrar ni kanske? Jo, det ska jag berätta.

1. Sätt på lite stämningsfull julmusik (absolute christmas är absolut den bästa julskivan, men EMD och julradio.se är också bra)
2. Värm lite choklad (INTE billig pulver-o'boy, utan riktig choklad gjord av kakao och socker) med vispgrädde i.
3. Ta på dig ett par fluffiga mystofflor, ta på dig din tomteluva och svep in dig i en röd och mysig julfilt.
4. Julpynta lite hemma. I mitt fall blev det att hänga lite hemmagjorda tomtar och "vetekransar" lite överallt här hemma.
5. Tänd stearinljus!
6. Julpyssla! Jag har gjort tiotals julkort och julteckningar, även fast jag inte kommer att använda några av dem. Men att skriva "god jul" på glittriga tomtar skapar mer stämning än vad man kanske tror.
7. Pyssla ihop en "nedräknare", rama in den i glitter och sätt upp den brevid din säng tillsammans med en röd bläckpenna. Kryssa i en ruta varje morgon, fram tills julafton såklart!
8. Är du inte färdig med alla julklappar än? Perfekt att tänka ut dem då! (ett tips är att kolla på roliga hemsidor såsom bluebox.se och coolstuff.se) Alternativt slå in presenter som du redan köpt.

Det där är bara några av alla de jultips jag går runt och bär på. Jag har följt dem alla, så nu sitter jag här, ritar pepparkakshus i Paint, dricker julmust och har ett stort, juligt, leende på läpparna igen. INGENTING, inte ens gråa utsikter och regn kan förstöra min julkänsla. Så är det bara. Och kom ihåg att julen blir vad du gör den till ;)


HUR FIN? Jag har gjort den helt själv, i paint :D Vad säger ni, årets julkort eller? ;)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0