Mitt stora feta svenska problemliv

När du köper en skjorta finns det generellt (eller "över lag", åh så mycket jag tycker om de små orden. cover all kind of sins!) två stilar som du vill ha.

Den ena är den där coola, trendiga och väldigt fashionabla stilen á la typ Elin Kling. Lite småslappt, tufft. Ger ett intryck av att du INTE ALLS försöker för mycket, utan verkligen bara återanvänder shit som din mormors mamma hade när hon väntade sitt femte barn. Att du fortfarande ser snygg ut... tja, det gör dig trendig och häftig.

Det andra är den där classy, independent och SJÄLVSÄKRA stilen á la Blondinbella. Gärna Ralph Lauren eller Gant. Det syns verkligen på långa vägar att du är politisk engagerad, gråter blod när du ser Kissies slutty style samt finner det intressant med räntesatser, delbetalningar och företagspolicys. (OBS, du måste vara en sann entreprenör och vilja starta digg eget företag. Att det bara kommer bli något shit i mängden, det bryr du dig inte om. Eller vänta, du VET inte om det. Räntesatserna har stigit dig över huvudet och gjort dig till någon naiv besserwisser.)

Sedan finns det ett tredje sätt att bära upp en skjorta på. Detta är det bannade facket som alla aktar sig för. Det som jag har glidit i för länge, länge sedan...
Det finns två "sub-styles".
Det ena är det där du ser ut som en trailer trash-morsa som flyttade från red light till louisiana. Du spenderar dina dagar med att försöka återuppliva din red light-"karriär" samtidigt som du jagar dina tre snoriga ungar som springer runt bland alla husvagnar och skriker könsord till grannarna.

Elller

Så ser du ut som den där 45-åriga, råttfärgade sjuksyrran som har varit landstingsanställd i... många år. Har du någonsin gjort något annat än att slita under deras befäl, men låg inkomst och tuffa arbetstider? Allt du egentligen vill är att sticka från din lastbilschaffis till make och din mediokra tonårsson med truckerkeps. Du vill åka till Marbella och starta din egen nattklubb, och för all framtid slippa höra om viltolyckor och mellanmjölk.

Någon borde säga till mig att inte köpa skjortor. Ni vet ju lika väl som jag hur det blir... Det är inte lätt att vara jag, alltså.


Trendy, Trashy, Classy.
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0