Saker som skrämmer mig:

Jag satt idag och facebookade (som vanligt) och kom in på två fan pages som några av mina fb-vänner blivit medlemmar i. Den ena hette typ "Kan svenskar få 100 000 fans innan invandrare?" och den andra precis tvärtom. Jag gick in på de respektive sidorna och de var verkligen inga oskyldiga fan pages. På "svensk-sidan" gick det råheta diksussioner om varför SD är det bästa politiska alternativet (och varför man inte bör släppa in nya invandrare i Sverige, såklart...) medan det på "invandrar-sidan" diskuterades vad man hatade mest med svenskar. Jag fattar att hat föder hat men vafan... Jag blir så enormt rädd. Ja, för två fb-pages blir jag rädd. Men å andra sidan...

Visst förstår jag att vi är alltför olika för att bara kunna skaka hand och fläta vänskapsband med "andra kulturer". Men varför ska det vara så? (där kommer vi egentligen in på religions-spåret igen, men jag känner att jag lämnar den fliken orörd i dag...) Och vad är egentligen "olika kulturer"? Det har ju bara blivit en enda stor ursäkt för att hata. Jag förstår att man i arabländer straffar kvinnor som haft ögonkontakt med män och jag förstår att man i Kina käkar hundar. Men över det (och OJ så cheesy jag kommer låta nu... kanske raderar detta sedan) är vi väl alla människor och har några allmäna jäkla normer och moraliska riktlinjer att följa? Det är sådant som ska stå över ens kultur och religion men som inte gör det idag.

I och med det kan jag också säga att jag dock inte är helt okej med en del "andra kulturer". Det där med respekt är dock ett svårt begrepp att placera in... Jag respekterar dem väl. Men helst av allt skulle jag önska att de [kulturerna] inte fanns. Är det att vara respektlös? Jag vet inte.
Jag syftar på de "extrema" kulturer som främst finns inom islam. Till exempel hela debatten om slöjor... Jag respekterar folk med slöja, de får ha det för mig. Samtidigt är det grymt diskriminerande. Men sådant vinkar man lätt bort genom att förklara att det är "deras kultur". Så... man ska respektera alla, för alla är ju lika mycket värda (eller, vi föds i alla fall som lika mycket värda. Sedan gör man vad man vill med situationen. Jag kan ju inte alls säga att alla världens människor är lika mycket värda, det vore en lögn). Men de flesta kvinnor inom t.ex islam tillåts inte göra hälften av det som männen får. För att deras "kultur" (läs: religion) säger så. Helt plötsligt har allt stoff om respekt och jämställdhet blåsts iväg. Det värsta är ju det att världen accepterar det. "Det är deras kultur". My ass
Och precis som när det gäller religion (btw, "religion", "kultur", what's the difference?) får man inte säga så här om andras kulturer. Jag är en respektlös jävel som ens vågar ifrågasätta andras sätt att leva. En satans rasist är jag, och dö borde jag. Jag är ungefär synonym med Hitler.
Stab me, rip me, hang me high. Jag dör i alla fall med värdigheten av att ha moral nog att inte vilja se orättvisor och diskrimineringar viftas bort med ord som "kultur" och "religion". Hur är det med dig?

(klicka på bilderna för att få dem större)


Kommentarer
Postat av: Michelle

Åh vilka hemska människor som skrivit det där! Jag ryser i hela kroppen av obehag, de gör mig äcklad!

2010-03-09 @ 20:39:02
URL: http://meps.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0