Twist and Shout

Förutom att vara emtremt tjejig så tuggar jag just nu på gårdagens godis. Bara så att ni vet.
Alice in Wonderland var, såklart, helt underbar. Och med 3D-brillor...wow! Scary shit! Herrejesus vad kul det måste ha sett ut när hela biosalongen (förutom Cornelia, haha ;) satt och viftade med armarna framför sig, haha!

Annars har jag blivit helt uppslukad i det jag älskar mest - att analysera musik. Varför läser vi inte musikhisotira i skolan? Varför anses krig och elände vara viktigare än blues och soul? Och vilken idiot har satt upp regler för vad som räknas som "allmänbildning"?
Det hör väl lika väl till allmänbildningen att kunna rockens historia som att kunna Hitlers nazi-politik? John Lennon, Elvis Presley och Jim Morrisson bör väl vara lika viktiga att känna till som Herman Göring, Martin Luther eller Gandhi? Where's the main difference?
Oj så många frågor, men så få svar. Jag får väl ta att smsa Björklund. Han om någon borde väl veta?

Nej, "allmänbildning" i de former som skolan lär oss suger bara. "Det enda vi kan lära oss av historien är att den upprepar sig". Blondie har ju lite rätt i det hon säger. Skolan vill ju verkligen stöpa oss alla till samma gamla kontorsnisse med betonggrå, pressade kostymer från Dressmann (alt. H&M). Ser vi någon tapper själ som försöker sig på en blommig scarf får denne ett streck i betyget. För så ska man ju inte uppföra sig? Detta är Sverige, för i helvete. Bete dig som alla andra eller dra.

"And if you ever have to go to school, remember how they messed up this old fool"



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0