Lite SD, lite annat

Idag hade vi politikerdag i skolan, vilket innebar att de olika partiernas ungdomsförbund kom och hade först bokbord och sedan en "utrfågning" i aulan. Det var både nyttigt och intressant, ur många synvinklar. Just nu sitter jag här med lite skuldkänslor för att jag under dagen har tyckt så otroligt synd om SD. Ja. Men som Cornelia så fint uttryckte det, "så får man ju inte säga för då är man rasist."
Men allt handlar egentligen om respekt i allmänhet och altrustisk respekt i synnerlighet. Att sitta och bua ut SD's representant när han skulle prata, det är respektlöst. Då tycker jag synd om killen. Att de [SD's representanter] blev typ överlyckliga när vi [jag, cornelia, emilia och viktor] ställde frågor utöver deras invandringspolitik, gjorde att det också stack till lite i mitt hjärta. Ja, det är nog fel på mig. Men ändå.
Jag stödjer dem inte, och jag vill inte att de får mandat i riksdagen. Men jag tycker ändå att det är viktigt att hålla ett öppet sinne, och att inte fastna på det skit man läser om dem i media. Jag menar, är det någon här som egentligen kan säga något de står för som inte har med invandring att göra? Jag hade då ingen aning om det innan vi fick det utrett till viss del idag. Sedan blev jag väl lite hjärntvättad (eller så är det snarare så att representanterna förfinar det hela...) då jag gick därifrån och tänkte att "det där låter ju inte så dumt ändå". Men som sagt, jag stödjer inte SD, mycket pga Jimmie Åkessons rasistiska och enormt klantiga uttalanden i media. 

Nej, jag ska nog gå med i Centerpartiets ungdomsförbund. Deras manliga representant såg ut som en väldigt nervös Björn Gustafsson. Åhh! ;) 

Kommentarer
Postat av: Lisa

du har fel.

2010-05-06 @ 22:05:00
Postat av: Stina

åhja?

2010-05-07 @ 21:38:51
URL: http://jesuis.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0