Nej till kvoteringar - ja till jämställdhet!



Återligen visar "feministerna" på att de inte alls kämpar för någon rådande jämställdhet i Sverige. En kvotering på föräldraförsäkringen är alltså ingen bra idé. Jag kan säga att jag till en början, då jag först hörde talas om förslaget, tänkte att ja, varför inte? Sedan pratade jag med min mamma om det. Hon, som btw är Socialdemokrat, var starkt emot det. Hon har själv tagit ut all förädraförsäkring med såväl mig som mina två syskon. Eftersom det är en sådan stor skillnad på hennes inkomsk och min pappas så berättade hon att det skulle ha vart svårt (eller i alla fall desto svårare!) för dem att få ekonomin att gå ihop.
Därför tycker jag att det är fel att kvotera ut föräldraförsäkringen. Det är inte frihet att staten bestämmer hur familjer ska skötas. Det kan finnas ekonomiska själ likväl som andra personliga skäl bakom varför man vill lägga hela föräldraförsäkringen på den ena föräldern, och det ska inte staten stå ivägen för.

Och huruvida det är ett slag för jämställdheten... nja. Ett jämställt samhälle är ett samhälle där män och kvinnor behandlas lika, och jag tror verkligen inte på en framtivngad sådan. För det är ju det man gör med både föräldra- och könskvoteringen, man tvingar fram en "jämställdhet". Och att kalla könskvotering för "jämställdhet" är ju bara galet! Det är inte jämställt att en mindre kompetent kvinna får jobbet före en man av högre kompetens just för att hon är kvinna. Det är ett snedvridet socialistiskt begrepp vi tampas med, och är det någon som bör byta glasögon är det Gudrun Schyman...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0