"Ibland måste det vara extra motigt att vara emot friheten"

Frihet, Ibrahim Baylan, är inte att "alla bryr sig om sig själva och skiter i andra". 
Liberalism, under ansvar, är en ideologi vars normer uppmuntrar den enskilda individen. Socialism är en ideologi där individer trycks ner för att ge utrymme åt "solidaritet".

Jag måste påpeka hur fel jag tycker att det är när denne man, socialdemokraternas partisekreterare, står och "varnar" oss om hur Sverige kommer se ut med en fortsatt Alliansregering. Hur vi skatterna sakta kommer att försvinna och där folk dör för att de inte har råd med sjukvård.
...
Man kan dra saker åt överdrift åt båda hållen, Ibrahim. Visst, ett överdrivet sänkande av skatter vore inte bra för Sverige. Men den som kan Sveriges partipolitik vet att detta inte är något som Alliansens partier vill! Det handlar om att sänka skatter till en sådan nivå där de är i jämvikt med möjligheterna att skapa värde och pengar man får in till välfärden. Och skräckexemplena med att man måste betala för sin sjukvård bör vi inte på långa vägar oroa oss för i Sverige då vi fortfarande har bland de högsta skatterna i världen. 

Ska man kanske kontra och fråga vad som händer om skattehöjningarna går till överdrift?
Förutom planekonomi, kommunism och Gulag-vibbar får vi ett land där näringsliv sugs ut, där företag inte skapas och där människor inte har rätt att faktiskt äga saker själva - och därmed har man inte heller rätten att förändra det man är missnöjd med på t.ex en arbetsplats.
Jag säger inte att det där är Sverige med en rödgrön regering - för jag vet bättre! Det är en lika stor överdrift som Baylans framtidsprognoser för ett Allians-styrt Sverige.

Det kan låta konstigt, men skatterna är långt ifrån den viktigaste frågan inför valet. Baylan talade idag om för oss att man inte ska fokusera på enskilda frågor utan på partiernas grundläggande ideologier. Och jag håller med!
Och för att citera Adam Cwejman - "ibland måste det vara extra motigt att vara emot friheten".
(för ja, jag citerar hellre de människor som kämpar och brinner för en god sak än att citera kommunismens fader...)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0